VIJESTI / KARLOVAC

GRAD KAO GRADILIŠTE

Hoće li biti probijanja rokova na velikim projektima Aglomeracije i zamjene vrelovoda? Gradonačelnik Mandić: Sva gradilišta su u planiranoj dinamici

Hoće li biti probijanja rokova na velikim projektima Aglomeracije i zamjene vrelovoda? Gradonačelnik Mandić: Sva gradilišta su u planiranoj dinamici
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Aglomeracija se prošlog ljeta s periferije prebacila u karlovačku Zvijezdu koja je sad gotovo kompletna gradilište.

Velik dio grada je raskopan zbog ogromnog projekta Aglomeracije, a paralelno se radi i na zamjeni većeg dijela vrelovoda Gradske toplane, pa Karlovčani strahuju da će proljeće i ljeto kad se radovi dodatno intenziviraju kvaliteta života uz gradilišta još više biti narušena. 

S obzirom na to ima i sumnji da će sve biti odrađeno u roku što je nužnost s obzirom na prirodu financiranja svih tih radova iz sredstava Europske unije. Stoga smo gradonačelnika Damira Mandića pitali smo kako je zadovoljan s dinamikom radova i hoće li biti probijanja rokova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Činjenica je da niti u jedno od tih gradilišta i pojedinih pozicija nije u problemu da se ne poštuje rok. Našim sugrađanima, prije svega u Zvijezdi ti rokovi se čine malo pregrubim. Ne bi ulazio u tehničke detalje, ali mogu govoriti u ime Vodovoda i kanalizacije a i Gradske toplane da su sva gradilišta u planiranom roku, odnosno planiranoj dinamici radova, rekao je gradonačelnik.

Dodaje da će ova 2023. godina biti poprilično zahtjevna na pojedinim lokacijama, ali kako kaže, to su oni radovi koje smo dugo najavljivali i očekivali i koji su bili nužni.

- Ako se malo referiramo na trenutak, činjenica je da će napokon sve naše gradske četvrti imati kanalizaciju što dosad nije bio slučaj, kaže Mandić.

- Kad sam spominjao onaj povijesni trenutak vjerujem da će to tu negdje se i poklopiti. Naravno kad govorimo o standardu življenja i kanalizaciji danas nije posebno potrebno naglašavati, ali koristim i ovu prigodu da zaista sve pozovem na onaj element strpljenja, jer u konačnici kad sve to skupa prođe svi će imati koristi, zaključio je još gradonačelnik.

Aglomeracija se prošlog ljeta s periferije prebacila u karlovačku Zvijezdu koja je sad gotovo kompletna gradilište. Po planu radovi u Zvijezdi bi trebali biti gotovi do sredine 2025. godine jer su najkasnije i počeli, no onda tek predstoji onaj dio koji će biti financiran iz sredstava gradskog proračuna. Dakako radi se o uređenju ulica i trgova, postavljanju opločenja, urbane opreme i energetski učinkovite rasvjete.

Zvijezda bi tad trebala zasjati u novom ruhu, a onda će valjda doći na red i obnova povijesnih zgrada. Neke javne zgrade već se konstrukcijski obnavljaju kroz sredstva Fonda solidarnosti, no mogao bi biti problem s onima u privatnom vlasništvu. Tu prije svega "strši" Velika vojarna od Karlovačke banke, te nekadašnji hotel Central koji je već dva desetljeća samo još jedna gradska ruina u nizu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!