VIJESTI / KARLOVAC

23. SJEDNICA

Karlovački gradski vijećnici danas ponovno zasjedaju! Kome će se ovog puta osmjehnuti sreća da na aktualnom satu dođe na red?

Karlovački gradski vijećnici danas ponovno zasjedaju! Kome će se ovog puta osmjehnuti sreća da na aktualnom satu dođe na red?

Kao i do sada, sjednica Gradskog vijeća počinje u 9 sati aktualnim satom koji po prilici traje sat vremena. No, u tom vremenskom periodu na red dođe tek nekoliko vijećnika.

Gradsko vijeće grada Karlovac danas će održati svoju 23. sjednicu u ovom mandatu i drugu u ovom mjesecu. Dnevni red je poprilično dugačak, ima 26 točaka. Najopsežnija zasigurno se odnosi na prve izmjene gradskog proračuna i to zbog povećanja prihoda od 8,6 milijuna eura, od čega 2,4 milijuna eura se odnosi na prihode od poreza i prireza.

Uvećava se i rashodna strana proračuna, a najveće promjene su na obnovi muzeja, male zgrade gradske uprave, Kamoda, Hrvatskog doma, Mihalićeve kuće na Gazi i OŠ Dragojle Jarnević koja nije još započeta, no sredstva su odobrena iz Fonda solidarnosti. Sve zajedno oko tri milijuna eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dokapitalizirat će se se i gradske tvrtke, radi o Gradskoj toplani i Mladosti sa 700 tisuća eura i mala dokapitalizacija u Vodovodu zbog usklađenja temeljnog kapitala po Zakona o uvođenju eura. 

Vezano uz prošlotjednu poplavu, gradonačelnik Damir Mandić je na jučerašnjoj konferenciji već najavio da će na Gradskom vijeću tražiti izglasavanje 300 tisuća eura pomoći ljudima kojima su poplavljene obiteljske kuće, te 120 tisuća eura preko Odjela za gospodarstvo za štetu na poljoprivrednim zemljištima. 

Inače, prema zadnje objavljenim podacima, u Karlovcu je poplavljeno 198 stambenih objekata i 652 gospodarska te 6 poslovnih prostora.

Na dnevnom redu je i odluka o osnivanju Vijeća za prevenciju kriminaliteta grada Karlovac. Cilj je preventivnim aktivnostima u lokalnoj sredini utjecati na smanjenje kriminaliteta kao i svih oblika devijantnog ponašanja, što treba rezultirati povećanjem osjećaja sigurnosti, te podizanjem ukupne kvalitete života u Karlovcu. Vijeće ima devet članova, predsjeda mu gradonačelnik Damir Mandić, a zamjenik mu je načelnik PP Karlovac Dražen Lauš. 

Kao i do sada, sjednica Gradskog vijeća počinje u 9 sati aktualnim satom koji po prilici traje sat vremena. No, u tom vremenskom periodu na red dođe tek nekoliko vijećnika. Oni iz redova vladajućih postavljaju pitanja koja su već odavno iskomunicirana u javnosti, a kako bi u što boljem svjetlu prezentirali rad gradske vlasti. Oporbeni vijećnici koji pak žele "zaskočiti" vladajuće provokativnim pitanjima onda teško mogu i doći na red. Vidjet ćemo kome će se ovog puta osmjehnuti sreća da uopće dođe za govornicu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!