VIJESTI / KARLOVAC

GRADSKO VIJEĆE

Matan (Možemo) pitala tko će snositi odgovornost za nastalu štetu kod zida na Korani, Mandić: Po toj logici možemo gledati i ostale rupe, a za njih nije odgovoran ovaj zid

Matan (Možemo) pitala tko će snositi odgovornost za nastalu štetu kod zida na Korani, Mandić: Po toj logici možemo gledati i ostale rupe, a za njih nije odgovoran ovaj zid

to se tiče propadanja i štete na gradskom zemljištu, po toj logici možemo staviti i ostale rupe u gradu na zemljištu, za njih mi se čini nije odgovoran ovaj zid, rekao je Mandić.

Zid na Korani postao je tema i današnje sjednice Gradskog vijeća a nakon što je vijećnica Ana Matan (Možemo), gradonačelnika pitala tko će snositi odgovornost za nastalu štetu - veliku rupu koja je nastala na gradskom zemljištu pored zida koji ograđuje privatno vlasništvo.

- Nakon završetka lokalnih izbora 2021. Grad Karlovac je izdao građevinsku i uporabnu za regulacijsku i zaštitnu građevinu za zaštitu od štetnog djelovanja voda, poznatiju kao Hanželov zid. Vidjeli smo prilikom ove zadnje poplave i za velikih voda prošle godine, ta građevina ne štiti nikoga od štetnih utjecaja voda, a uzrokuje štetu na gradskom zemljištu. Pored zloglasnog zida pojavila se velika rupa, a ne bi je bilo da nema zida. Tko će snositi odgovornost za štetu i tko će je snositi ubuduće, pitala je vijećnica Matan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnik Damir Mandić pak kaže da je odgovor jednostavan.

- Dozvola o kojoj govorite, a koju je izdao naš Upravni odjel je izdana sukladno propisima, zakonita je, tehničko rješenje koje je tu predviđeno je neki ovlašteni projektan potpisao i stavio pečat. Što se tiče propadanja i štete na gradskom zemljištu, po toj logici možemo staviti i ostale rupe u gradu na zemljištu, za njih mi se čini nije odgovoran ovaj zid, rekao je Mandić.

Nadalje, dodao je da rupu dakako treba sanirati i da je nadležni odjel u kontaktu s vlasnikom, te se nada da će0mo narednih dana imati rješenje.

- Postoje snimke s čestice na kojoj je Hanželov zid i gdje je ispumpavana voda u velikim mlazovima na gradsko zemljište. To nije bio slučaj kod drugih rupa, smatramo da nije propisno pa vas i u svjetlu toga pitam tko će snositi odgovornost za to, ponovila je Matan.

Mandić je u klupama pogledom potražio zapovjednika JVP Grada Karlovca Miroslava Rade za kojeg kaže da je stručnjak za ispumpavanja, pa da bi on, koji je za takve poslove i operativno zadužen, sigurno mogao nešto više reći.

- Vezano za ispumpavanje i mene su tražili da dođem i vidim, osvjedočio sam se, nisam stručnjak ali sam na potezu prema Korani gdje nema zida vidio prodor vode. Gospodin Rade koji je bio i operativno zadužen može o tome više reći, rekao je gradonačelnik. 

Izdvojeno


Reci što misliš!