VIJESTI / KARLOVAC

GRADSKA ČETVRT

Derutne terase zgrada u Grabriku nisu samo ružne već i opasne! Tko će ih i na koji način obnavljati još se ne zna, prije treba riješiti neke druge probleme

Derutne terase zgrada u Grabriku nisu samo ružne već i opasne! Tko će ih i na koji način obnavljati još se ne zna, prije treba riješiti neke druge probleme
foto ilustracija - arhiva KAportala

- Zgrade nisu etažirane, nisu utvrđeni suvlasnički udjeli što dodatno donosi probleme, rekla je na sjednici Gradskog vijeća direktorica Inkasatora Andreja Barberić

Terase zgrada u Ulici Maksimilijana Vrhovca u Grabriku ne samo da su naoko u lošem stanju već su opasne i za stanare i prolaznike, a kad će se prionuti u njihovu detaljnu obnovu još se ne zna. Ova je tema, naime, potegnuta i na sjednici karlovačkog Gradskog vijeća. Vijećnica Možemo Ana Matan pitala je do kada stanari i suvlasnici moraju čekati da dobiju odgovor na dopis, a da je hitno je, jer se radi o problemu koji narušava izgled ali i sigurnost građana, kako stanara, tako i prolaznika i klijenata poslovnih prostora na terasama.

- Ovo je pitanje aktualizirano prije godinu i pol dana, bili smo s predstavnicima u gradske četvrti kad su se dogodili problemi na teraasama koji su predstavljali ugrozu i za prolaznike i stanare. Sanirali smo jedan dio, stepenište i rukohvate koji su predstavljali ugrozu, odgovorila je direktorica Inkasatora Andreja Barberić te dodala da je problem u tome što terase nisu imovinsko - pravno razriješene.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- To je situacija na sve tri terase i s Gradom smo pokrenuli proces utvrđivanja odgovornosti. Na tim terasama je to problem od same izgradnje pa do danas kako su se mijenjali suvlasnici, katastarske općine i reambulacije, mijenjale su se čestice, kazala je Barberić. Rekla je da Inkasator nije jedini upravitelj, na ulazima u M. Vrhovca, a da neki ulazi čak nemaju niti predstavnike.

- Zgrade nisu etažirane, nisu utvrđeni suvlasnički udjeli što dodatno donosi probleme. Na zborovima građana u Grabriku bilo je postavljeno to pitanje, obvezali smo se prema suvlasnicima da kad dobijemo pravna tumačenja da ćemo sjesti, predložiti rješenja a oni će morati donijeti odluke kako će se postupati s terasama i prostorom ispod. Mi ćemo kao i Grad pokušati da se donese rješenje za terase koje su godinama derutne i nitko u njih ništa ne ulaže.

Na ovaj problem osvrnula se i zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić rekavši da su na zborovima građana dali jasne informacije, dobili mišljenja i obećali predsjedniku gradske četvrti da obavijesti stanovnike da ćemo nakon konstituiranja Vijeća GČ organizirati zajednički sastanak gdje će doći i odvjetnici i tu temu iskomunicirati sa stanarima. 

- Nesporno je da je to vlasništvo suvlasnika. Što se tiče upravitelja, Inkasator ima tu informaciju, suvlasnici su upoznati, bilo je puno pitanja na tu temu, očekujemo uskoro sastanak i rješenje, najavila je Fočić pomak u problemu koji se proteže godinama. 

Izdvojeno


Reci što misliš!