VIJESTI / KARLOVAC

ULAGANJE U MLADE

Karlovačka županija stipendira učenike i studente - pravo na stipendije ostvarilo njih 105, dožupanica: To pokazuje da ste vrijedni i odgovorni

Karlovačka županija stipendira učenike i studente - pravo na stipendije ostvarilo njih 105, dožupanica: To pokazuje da ste vrijedni i odgovorni

Pravo na županijsku stipendiju ostvarilo je 105 učenika i studenata, a 65 je podijeljeno za školovanje za deficitarna zanimanja. Jednom je učeniku iz Plitvičkih jezera koji se školuje za deficitarno zanimanje dodijeljena izravna stipendija

- Mnogima od nas ste motivacija i inspiracija. U vašim prijavama su vidljive mnoge životne priče. Nadam se da će stipendije biti poticaj da njegujete izvrsnost. Niste samo potencijal, nego i budućnost Karlovačke županije, poručila je u utorak u Nikola Tesla Experience centru u Karlovcu na dodjeli ugovora o stipendiranju okupljenim učenicima i studentima pročelnica za financije Karlovačke županije Marija Stojković.

Pravo na županijsku stipendiju ostvarilo je 105 učenika i studenata, a 65 je podijeljeno za školovanje za deficitarna zanimanja. Jednom je učeniku iz Plitvičkih jezera koji se školuje za deficitarno zanimanje dodijeljena izravna stipendija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stipendije se isplaćuju deset mjeseci i za njih je izdvojeno sto tisuća eura. Učenička stipendija iznosi 70 eura mjesečno, a studentska 110 eura. Dodjeljuje su se i izravne stipendije posebno za školovanje u Karlovačkoj za deficitarna zanimanja tesara, limara i zidara, a ostvario ju je učenik iz Plitvičkih jezera kojemu su osigurani i smještaj, udžbenici te radna garderoba u Karlovcu. Ujedno se iznadprosječnim učenicima i studentima osiguralo 75 jednokratnih potpora – za 50 učenika po 140 eura i po 220 eura za studente.

- Ovi ugovori dokazuju da ste vrijedni i odgovorni jer se vrednuje i prosjek ocjena, rekla je dožupanica V. Hajsan-Dolinar.

Radi onih koji nisu iz Karlovačke županije, a tu se školuju i htjeli bi nastaviti raditi i živjeti, podsjetila je da Županijadaje 15.000 eura mladim obiteljima za gradnju kuće, odnosno po 13.000 eura za dogradnju kuće ili kupnju stana.

- Mladi su nam u fokusu. Na vama ostaje svijet. Koliko ćete kvalitetno i lijepo raditi, biti zadovoljni radnim mjestom i sobom, toliko će vam život biti lijep i toliko će nama starijima mirovine biti bolje", rekla je i najavila uvećanje broja stipendija i iznosa stipendija sljedeće godine te dodala:

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU...

- Sustav prepoznaje vaš rad. Neka vam stipendije budu poticaj za bolje rezultate, a oni su put do boljeg radnog mjesta.

Valentina Bišćanić iz Mješovite industrijsko-obrtničke škole se zahvalila uime svih stipendista.

Županija je od školske i akademske godine 1994./95. stipendirala 790 učenika i 1.013 studenata s ukupno oko deset milijuna kuna, to jest više od 1,3 milijuna eura.

Izdvojeno


Reci što misliš!