VIJESTI / KARLOVAC

PROZVANI RAVNATELJ

Ravnatelj ŽUC-a Darko Bebić na nove prozivke Možemo!: Kao da sam u Beskrajnom danu, stalno me isto pitaju. Ako netko u išta sumnja neka prijavi

Ravnatelj ŽUC-a Darko Bebić na nove prozivke Možemo!: Kao da sam u Beskrajnom danu, stalno me isto pitaju. Ako netko u išta sumnja neka prijavi

- Mi kao nekome pogodujemo, a napravimo novo nadmetanje u kojima isti taj izgubi kontrolu nad cijelom Županijom. Pa baš mi i ne drži vodu da nekome pogodujemo, ustvrdio je Bebić.

Karlovački Možemo! jučer je novim priopćenjem ponovo prozvalo Županijsku upravu za ceste te izrazilo sumnje u pogodovanje prema tvrtki koja je između ostalog i izdašni donator vladajućeg HDZ-a. Tu je ponajviše "zakačen" ravnatelj sa stranačkom iskaznicom Darko Bebić kojeg su prozvali da tvrtki donatoru daje poslove na održavanju cesta kojima upravlja ŽUC Karlovac".

Nije trebalo dugo čekati da im Bebić odgovori i to neposredno s novinarima na tiskovnoj konferenciji gdje je odmah rekao da "s gnušanjem odbija da mu netko natovari da je kompromitiran ili da je u svom mandatu bilo koga kompromitirao ili podmitio, kao i bilo tko iz tvrtke koju vodi". 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Beskrajan dan

- Na isto pitanje stranke Možemo sam odgovarao već nekoliko puta. U Slunju na sjednici Županijske skupštine sam dobio pitanje za Lasinju, odnosno prolaz tereta od tvrtke Mežnar i odgovorio sam. Još jednom sam dobio pitanje i odgovorio i na zadnjoj Skupštini sam dobio i odgovorio. Tako da je bespredmetno stalno odgovarati na iste i stalne prozive, rekao je Bebić.

- Još jednom i što se mene tiče završavam priču s Možemo. Ja sam im rekao da me podsjećaju na film Beskrajan dan. Ja se budim, oni postavljaju isto pitanje, nema novog momenta. Na moje pitanje je li znate gdje je ta cesta i znate li što sve radimo, odgovor je jednom bio ne znamo i to nas ne interesira. Ok, pričamo o županijskim cestama a to nas ne interesira. Kad  netko napiše da je pogodovao, šta će reći da je netko iz ŽUC-a ubio Kennedyja? Samo na ovoj ploči koju vidite u tijeku su radovi od 12 milijuna eura. Nitko ne prikaže koliko smo dionica obnovili. Koliko smo kucanjem na vrata i pomoću ove Vlade donijeli novca u Karlovačku županiju i što sve radimo, kaže ravnatelj ŽUC-a.

Pritom je ipak još jednom objasnio situaciju s tvrtkom Mežnar koja je donedavno iskorištavala kamenolom u Lasinji zbog čega je Možemo! i pokrenulo ovu priču, a na poziv mještana koji su se požalili da se dnevno kroz njihova naselje prolazi i više desetaka natovarenih kamiona koji su im uništili cestu i ugrozili sigurnost i mir. 

Ne "provlači" ni službenu karticu?

- Što se tiče tereta, i Mežnara i svih tvrtki koje prolaze ili rade na području Karlovačke županije. Tvrtka Mežnar je prošle godine obnašala redovno održavanje naših cesta i temeljem toga je dobila suglasnost za korištenje kamiona za izvlačenje kamena i sirovine koja im je potrebna za održavanje makadamskih cesta i ostalih dionica. Istekom tog ugovora je i prometni znak maknut, ta tvrtka više nema odobrenje, rekao je Bebić.

Nastavlja s pitanjem kako bi on to pogodovao bilo kome?

- Svi oni koji rade sa mnom i svi oni s kojima surađujem itekako znaju moj način rada i profesionalizam do te razine da ne idem na nikakve konzumacije ručkova, večera i ne znam čega. Ne znam ni kad sam zadnji put, ako uopće jesam u svom mandatu provukao službenu karticu. Tvrtka Mežnar je u prošlom mandatu imala ugovor za održavanje cesta cijele Karlovačke županije pa i one koje su pod našom nadležnosti. Utvrdio sam da dinamika i zahtjevi sad iziskuju drugačiji način održavanja i selektiranja, te smo novu odluku donijeli u krugu inženjera, nastavlja Bebić.

"Ne drži vodu da nekome pogodujemo"

- Napravili smo odluku da selektiramo cijelu Županiju na četiri sektora, znači idemo da dobijemo dinamiku, da se javi više tvrtki, da dobijemo brzinu i djelotvornost. Prilikom toga tvrtka Mežnar ne prolazi na nadmetanju, jer su se pojavile nove tvrtke. Ceste Karlovac dobivaju Ozalj i pripadajuće općine te Slunj i pripadajuće općine, tvrtka Kalić se pojavljuje po prvi put i dobiva Ogulin a inače je tamo dobila i održavanje od Grada Ogulina, Ima još i Dugu Resu s pripadajućim općinama, a sve je dodijeljeno temeljem najbolje cijene, rekao je još ravnatelj ŽUC-a.

- Mi kao nekome pogodujemo, a napravimo novo nadmetanje u kojima isti taj izgubi kontrolu nad cijelom Županijom. Pa baš mi i ne drži vodu da nekome pogodujemo. Pozivam još jednom sve one koji sumnjaju u moj rad ili ove ustanove u mom mandatu, da slobodno prijave svim nadležnim službama, bilo za kaznenu ili nekakvu drugu odgovornost ako smatraju da je moje ime ili bilo kojeg djelatnika dovedeno u poziciju da se netko kompromitirao, rekao je još Bebić.

Prezentirao što se sve odradilo

Novinarima je održao i kratku prezentaciju svega učinjenog u zadnje vrijeme, a s tim su, kaže, u više navrata i upoznati vijećnici Županijske skupštine pa tako i oni iz Možemo! Kako je rekao, prije se ulagalo 4,5 milijuna eura, a sada 35 milijuna, a samo su radovi u tijeku vrijedni 12 milijuna. Njegovo izvješće o radu je u Županijskoj skupštini prošlo kod svih vijećnika osim onih Možemo!, a podržali su ga i SDP-ovci. 

Na naš upit hoće li onda sporna cesta u Lasinji i biti sanirana, rekao je da hoće i da bi to trebala učiniti tvrtka Mežnar nakon što se utvrde kakva su oštećenja nastala uslijed prolaska njihovih kamiona.  

 

Izdvojeno


Reci što misliš!