GASTRO

Karlovac je u četvrtak domaćin kongresa tjesteničarstva "Conpasta" - za građane degustacijska fešta

Karlovac je u četvrtak domaćin kongresa tjesteničarstva

Karlovac će u četvrtak biti domaćin međunarodnog kongresa tjesteničastva „Conpasta“, desetom po redu. Kongres će se održati u Domu OSRH Zrinski dok je ovo već četvrto domaćinstvo Karlovca na okupljanju brojnih čimbenika iz tjesteničarske branše.

Kako kažu iz tvrtke Robinson koja organizira kongres, Hrvatska nesumnjivo ima bogatu gastronomsku ponudu i tradiciju, u kojoj značajno mjesto zauzima tjestenina, šurlice, rezanci, fuži, taškrle, pljukanci... Odavno je poznato da je ona dio bogate kulinarske tradicije i posebnosti, te da je u hrvatskim recepturama odoljela globalnim trendovima, a mnogi hrvatski restorani upravo su prepoznatljivi po atraktivnosti, kvaliteti i autentičnosti kulinarske tjesteničarske ponude.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kako privoljeti domaće trgovačke lance, a posebice hrvatski hoteljersko-restoraterski i turistički sektor da sve više potpisuje nadružbenice za domaćom tjesteninom? Odgovor na ovo pitanje vrlo je složen. Dio odgovora će se pokušati naći na ovogodišnjem internacionalnom kongresu tjesteničastva „Conpasta“ u Karlovcu, kaže nam direktor Robinsona Stjepan Odobašić.

Kongres se organizira pod visokim pokroviteljstvom Karlovačke županije, Grada Karlovca, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Zagreb, HKS-a, Hrvatskog kuharskog saveza, Turističke zajednice Karlovačke županije HGK Karlovac i Obrtničke komore Karlovačke županije. U sadržaj kongresa uključile su i karlovačke tvrtke, Žitoproizvod d.d. Karlovac, PPK Karlovac i Karlovačka pivovara a medijski pokrovitelj je, između ostalih, i KAportal.

 

Da bi se kongres približio široj publici u poslijepodnevnim satima, u četvrtak za građane Karlovca organizator, tvrtka Robinson priređuje, malu, tjesteničarsku feštu s više od 500 obroka raznih vrsta tjestenina. Jela će spravljati eminentni kuhari. U sklopu kongresa, osim radionica, održat će se natjecanje profesionalnih hrvatskih kuhara i učenika srednjih kuharskih škola Hrvatske i Slovenije.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!