GASTRO

OBORILI GA TARTUFI

Slavni kuhar u Hrvatskoj, Skoko za RTL Direkt: 'Ramsay je kuharčina, ali sam ga razvalio u kuhanju rižota! S Hrvatskom je oduševljen'

Slavni kuhar u Hrvatskoj, Skoko za RTL Direkt: 'Ramsay je kuharčina, ali sam ga razvalio u kuhanju rižota! S Hrvatskom je oduševljen'
RTL

Kaže kako je Ramsay bio oduševljen i društvom i cijelom atmosferom i cijelim njihovim druženjem.

Da se u Hrvatskoj fino jede, sada zna i jedan od najslavnijih kuhara na svijetu, Gordon Ramsay. Prvi put je bio u Hrvatskoj i snimao jednu epizodu svog serijala - Neistražene kuhinje.

Ramsay je bio u Istri, ronio je, pecao iz malog čamca. Bio je na maslinama, u lovu na tartufe, muzao magaricu, gonio koze, čak i učio hrvatski.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Domaćin mu je bio poznati kuhar David Skoko, s kojim se natjecao u kuhanju rižota. Britanac je sam u životu zaradio 22 zvjezdice u 16 različitih restorana. Trenutno ih drži čak 7. Većini je ipak poznat po britkom jezikom, sarkazmu i uvredama.

U Hrvatskoj je opijen maslinovim uljem i kozjim sirom govorio malo drukčije.

Gordona Ramsaya hrvatski je učio sin našeg poznatog kuhara Davida Skoke, koji mu je u Istri bio domaćin. David je bio gost RTL Direkta. 

Kaže kako je Ramsay bio oduševljen i društvom i cijelom atmosferom i cijelim njihovim druženjem. 

"Pokazali smo mu ljude koji žive ono što rade, žive hranu, žive Istru, žive svoj život koji je usko povezan s gastronomijom. Pokazali smo mu kako se na tradicionalan način love ugori, kako se dolazi do savršenog sira, koja je tajna našeg maslinovog ulja, kako pronaći  najbolji tartuf na svijetu i kako uloviti prekrasnu ribu." 

Kaže kako mu se posebno svidjelo naša ležernost: "Naša opuštenost u komunikaciji, u predstavljanju sebe onako iskreno kakvi jesmo. To mu se najviše svidjelo i naravno namjernice koje su neponovljive za koje on zapravo nije ni znao. Čuo je za Hrvatsku da je prekrasna zemlja i da imamo dobrih namjernica, zapravo nije imao pojma o nama."

Skoko kaže kako je ostao iznenađen s našim maslinovim uljem, sirevima: "Kada je probao naše tartufe rekao je da s francuskim i talijanskim tartufima u njegovoj kuhinji gotova priča. Od danas samo naši tartufi." 

"Gordon Ramsay je kuharčina! Stara iskusnjara koja već prošla cijeli svijet i ima jako puno životnog iskustva. Mene je oduševila kod njega njegova profesionalnost i spontanost. Ono što vidite  na televiziji, to je on. On je izrazito brz, inteligentan, britak na jeziku  što s meni jako sviđa. Komunikacija s njim je izrazito zabavna, toliko je pun humora i  iskustva da je baš pravi užitak raditi s takvim čovjekom. Ja u životu nikad nisam pomislio da ću se ikad sresti s njim. Veliki sam obožavatelj", ispričao je Skoko.

Skoko se družio i s Anthony Bourdain za kojeg kaže da je jako opušten te da ga zanima socijalni aspekt društva. 

Kaže kako ga je razvalio u kuhanju rižota.

Izdvojeno


Reci što misliš!