GDJE I KAD?

UMJETNOST NA DAR

Platforma F12 1. prosinca opet sugrađanima daruje poklon-izložbu, ovog puta s radovima na slijepo!

Platforma F12 1. prosinca opet sugrađanima daruje poklon-izložbu, ovog puta s radovima na slijepo!

U sklopu globalnog pokreta Giving Tuesday, koji je u Hrvatskoj prvi pokrenula udruga KA-MATRIX koja je i danas globalni predstavnik ovog pokreta za Hrvatsku, karlovačka F12 platforma poklanja svima još jedan susret s umjetnošću, ali ovog puta - na slijepo!

Na Giving Tuesday, u utorak 1. prosinca, oko Radićeve ulice i stare gradske jezgre u Karlovcu bit će nasumično postavljeni radovi tiskani na forexu, zapakirani u pak papir s osnovnim informacijama o donatorima. Radovi će biti dostupni za udomljavanje svim prolaznicima. Radovi će biti postavljeni od 14 sati nadalje, a njihovu točnu lokaciju moći ćete saznati i putem Facebook eventa. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Donatori radova su mladi umjetnici Marina Ćorić, Andrea Resner, Darija Dolanski, Aleksandra Podrebarac, Petra Bajac, Pavle Kocanjer, Adel Fares, Bruno Došen, Eva Basta, Hana Vrca, Kruno Stojanovski i Antonela Zvonković, no F12 poziva i sve ostale da se priključe i negdje u gradu ostave vlastiti autorski rad, knjigu, strip, rukotvorinu ili vrstu poklona kakvu sami odaberete (ne mora se raditi o autorskim radovima ili nužno rukotvorinama) i paket označite sa naznakom da je namijenjen udomljavanju (“UDOMI ME”, #givingtuesday). Postavljeni rad fotografirajte i pošaljite fotku na FB event.

Giving Tuesday (https://www.givingtuesday.org/) je globalni pokret darivanja koji se obilježava prvog utorka nakon američkog Dana zahvalnosti. Nastao je u njujorškom kulturnom centru 92nd Street Y 2012. godine kao odgovor na komercijalizaciju i konzumerističku groznicu koja prati obilježavanje blagdana i praznika. Često je stiliziran hashtagom zbog naglašavanja važnosti internetskog aktivizma, a naglašeno je korištenje društvenih mreža i Interneta za promicanje vlastitih ideja i aktivnosti. 

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!