GDJE I KAD?

NOĆ GLAZBE

I ove nedjelje na rođendan slavnog Bacha njegova će glazba odzvanjati središtem Karlovca, uz online muziciranje

I ove nedjelje na rođendan slavnog Bacha njegova će glazba odzvanjati središtem Karlovca, uz online muziciranje

Glazbena škola Karlovac već sedmu godina zaredom provodi projekt pod nazivom ”Noć glazbe“. Zbog epidemije korona virusa i poštivanja Odluke o zabrani okupljanja, projekt je već drugu godinu zaredom preseljen na YouTube kanal Glazbene škole Karlovac gdje u nedjelju, 21. ožujka u 18:00 sati počinje online koncert.

„Noć glazbe“ obilježava rođendan Johanna Sebastiana Bacha, a i ove godine će u projektu sudjelovati gosti iz mnogih hrvatskih gradova, kao i eminentni karlovački glazbeni umjetnici i naravno brojni učenici ove škole. Prošle godine je pokrenuta i web stranica “Noć glazbe u Karlovcu” koja je dostupna javnosti. Projekt je nastao s ciljem edukacije publike u području klasične glazbe i važnosti umjetničkog obrazovanja u kulturnim i kreativnim industrijama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na sam rođendan velikog kompozitora, 21. ožujka, Bachova glazba će se emitirati i s balkona zgrade Glazbene škole Karlovac, u vremenu od 10:00- 13:00 i 17:00 – 21:00 sati. U novonastalim uvjetima, Bachova glazba s balkona nema za cilj okupljanje publike već se želi simbolično poručiti  kako se glazbom boriti protiv nevidljivog neprijatelja. Zato će na balkonu Glazbene škole Karlovac lik J.S. Bacha i ove godine imati masku na licu kao simbola ograničenog održavanja svih javnih koncertnih aktivnosti zbog korona virusa. Ovu hvalevrijednu akciju podupiru Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Karlovac i Karlovačka županija.

Izdvojeno


Reci što misliš!