GDJE I KAD?

UČVRŠĆIVANJE PRIJATELJSTVA

Karlovačko kazalište gostuje ove subote u Vinkovcima - dan prije zajednički će posaditi novo drvo kao znak prijateljstva

Karlovačko kazalište gostuje ove subote u Vinkovcima - dan prije zajednički će posaditi novo drvo kao znak prijateljstva

Predstave "Ajmo probat Čehova" i "Korak po korak do čiste planete" gostuju ove subote u Vinkovcima na poziv tamošnjeg Gradskog kazališta Joza Ivakvić. Čuvene Čehovljeve jednočinke donose duhovite situacije iz svakodnevnog života običnih ljudi, a u njima se svatko može pronaći. Troje glumaca igra ovim redom: Medvjed, Tragičar protiv svoje volje, Prosidba, Labuđi pjev.

"Korak po korak do čiste planete" namijenjena je djeci vrtićkog i školskog uzrasta kako bi ih se osvijestilo i potaknulo na očuvanje okoliša. Djecu se uči sve o recikliranju otpada i načinu na koji se od nečeg starog uvijek može napraviti nešto novo i zanimljivo.

Kao simbol dugogodišnje uspješne suradnje vinkovačkog i karlovačkog kazališta, u kazališnom parku bit će posađeno drvo prijateljstva. Stablo ginka zajedničkim snagama posadit će glumci Zorin doma Petra Cicvarić i Peđa Gvozdić te članovi vinkovačkog ansambla - Matea Marušić, Vladimir Andrić i Vedran Dakić. Osim glumaca događanju će nazočiti gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, ravnatelj vinkovačkog kazališta Zdenko Rečić i ravnateljica Zorin doma Irena Božičević.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

To je ujedno nastavak lijepe tradicije uz ovu predstavu - prije premijere u Karlovcu posađene su dvije božikovine.

Izdvojeno


Reci što misliš!