GDJE I KAD?

VAŽNA TEMA

Nova predstava Zorin doma "(DIS(LIKE)" govori o cyberbullyingu i gostovat će svim školama županije, a potom i izvan nje

Nova predstava Zorin doma

U Gradskom kazalištu Zorin dom predstavljena je nova predstava karlovačkog kazališta "(DIS)LIKE", koja progovara o cyberbullyingu i u svom je nastanku imala potporu Karlovačke županije i PU karlovačke. 

Predstava je nastala u radu profesionalnog ansambla, na tekst Petre Cicvarić, a u režiji Peđe Gvozdića, dok je u glavnoj ulozi Andro Damiš. Djeci bi trebala približiti i dobre i loše strane društvenih mreža te pomoći žrtvama cyberbullyinga da shvate da nisu sami i pomoći im da se ohrabre reći o svom iskustvu starijima - roditeljima, učiteljima i profesorima, a na kraju i policiji ako je potrebno. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O predstavi su govorili redatelj Peđa Gvozdić, ravnateljica Zorin doma Irena Božičević, načelnik PU karlovačke Darko Bratić i zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar. Svi od reda izrazili su nadu da će pomoći djeci koja su žrtve cyberbullyinga, ali pozitivno utjecati i na one koji ga eventualno provode. 

Osnovna ideja je da predstava prođe više razreda svih osnovnih škola u Karlovačkoj županiji, kao i sve srednje škole u našoj županiji, nakon čega bi krenula gostovanja i izvan županije. Za prosinac su već dogovorene izvedbe u Dugoj Resi - 13. prosinca u OŠ Vladimir Nazor i 14. prosinca u OŠ Ivan Goran Kovačić, te 20. i 22. prosinca u OŠ Švarča u Karlovcu. Nakon Nove godine u Zorin domu će biti i svečana premijera, nakon čega se nastavlja turneja po školama. 

(foto: Zorin dom)

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!