GDJE I KAD?

FAŠNIČKI DANI

Maškare preuzele vlast na tri dana - u Paviljonu Katzler predstavljen "Fašnički ričet", građanima dijelili krafne i karlovačke novčanice

Maškare preuzele vlast na tri dana - u Paviljonu Katzler predstavljen

Ni na sam fašnik, 1. ožujka, neće nedostajati zabave, iako u smanjenom obimu.

Pandemija je zaustavila velike karnevalske svečanosti i fašničke zabave diljem Hrvatske, ali ne u potpunosti. Tako su i u Karlovcu danas maškare preuzele vlast od gradonačelnika Mandića i to na tri dana koji će im, kazali su, biti dosta da u puno toga uvedu red!

Najavili su da će organizirati povratak Karlovca pod vlast Habsburgovaca nakon čega će grad zasjati u svom pravom svjetlu. Gradonačelnik je, pak, dodao da fašnički običaji kao pokazatelj slobode duha imaju poseban značaj ovih dana kada svjedočimo strašnim slikama i vijestima iz Ukrajine. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mala fašnička ekspedicija preselila se potom kod Paviljona Katzler, gdje je predstavljen drugi broj šaljivog i zabavnog časopisa Fašnički ričet koji se osvrće na brojne aktualne karlovačke (ali i ne samo karlovačke!) teme. Prolaznici su mogli dobiti i ukusne fašničke krafne, kao i specijalno izrađene "karlovačke novčanice". Svi oni koji su to propustili danas, duhoviti "Fašnički ričet" mogu nabaviti i narednih dana u Paviljonu Katzler!

Kao što smo napomenuli, zbog pandemijskih mjera ni u Karlovcu ove godine neće biti karnevala, koji je mnoge oduševio u svom obnovljenom izdanju 2019. i 2020. godine, ali ni na sam fašnik, 1. ožujka, neće nedostajati zabave u manjem obimu, prije svega u Fašničkoj republici Grabrik u organizaciji agilnog Tomislava Pudine, ali i u maškaranim svirkama u karlovačkim lokalima. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!