GDJE I KAD?

U ZNAKU LUTAKA

Svečano otvoren 1. lutkarski InPut Festival - danas brojne predstave u gradu, a i posebna točka na Maloj maturijadi

Svečano otvoren 1. lutkarski InPut Festival - danas brojne predstave u gradu, a i posebna točka na Maloj maturijadi

U Zorin domu je otvorena i izložba povodom 10 godina od povratka lutkarstva u karlovačko kazalište.

Prekrasna lutkarska čarolija koja je prekjučer oduševile mališane, ali i sve ostale Karlovčane, jučer je samo na trenutak pala u drugi plan tijekom maturantske okupacije karlovačkih ulica, no i jučer je festival nastavljen uz veliko oduševljenje najmlađih.

Službeno otvaranje pred Zorin domom također je proteklo u znaku lutaka, a potom je uslijedila i premijera nove predstave Gradskog kazališta Zorin dom "Bzz-bzz".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Glavni likovi predstave su Djed i njegov unuk Lovro koji će nas upoznati sa zanimljivim životom marljivih pčelica. Djed će povesti svog unuka na razgledavanje košnice, pokazat će mu tko čuva ulaz u košnicu, gdje pčele radilice odlažu med, gdje “spava” kraljica pčela te tko ju čuva. No onog trenutka kada se nekad velika livada pretvori u ogromnu autocestu, pčelice počnu napuštati svoj dom, a Djed i Lovro morat će smisliti način kako vratiti pčele u košnicu.
Priča govori o prirodi i tehnologiji, o tradicionalnom i modernom svijetu te postavlja pitanje treba li jedno isključiti drugo ili različiti svjetovi mogu funkcionirati u simbiozi?

Režija: Vanja Jovanović
Tekst: Petra Cicvarić
Scenograf i dizajner lutaka: Mario Tomašević
Glazba: Marin Živković
Animiraju: Vanja Gvozdić, Nino Pavleković, Lovorka Trdin, Petra Cicvarić

U Zorin domu je otvorena i izložba povodom 10 godina od povratka lutkarstva u karlovačko kazalište, a priredila ju je Morana Petrović. Mnogi su sa zanimanjem razgledali ovu izložbu, koju možete i dalje vidjeti svakodnevno u izložbenoj dvorani Zorin doma.

Izdvojeno


Reci što misliš!