GDJE I KAD?

ŽUTI TJEDAN

Grand Prix karlovačkih filmskih festivala mladih španjolskom filmu "Fikcija", nagrada publike dokumentarcu o ratu u Ukrajini

Grand Prix karlovačkih filmskih festivala mladih španjolskom filmu

Glasao je i žiri mladih iz Karlovca, Italije i Austrije koji je proglasio najbolje u pojedinačnim kategorijama.

Svečanom podjelom nagrada u Zorin domu su završeni 15. Four River Film festival i 27. Filmska revija mladeži, nakon još jednog "žutog" tjedna u kojem je Karlovac bio istinsko svjetsko središte filma mladih.

Grand Prix festivala osvojio je film "Fikcija" filmskog kluba InOut Distribution iz Španjolske, dok je ukrajinsko-engleski film "Rat u Ukrajini" kluba Greater Brighton Metropolitan College osvojio Nagradu publike, ali i Žutu zastavu koja se dodjeljuje za film koji svojim temama i pričama najuspješnije i najuvjerljivije osuđuje nasilje. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O najboljim filmovima odlučivao je ocjenjivački sud u sastavu: norveška filmašica, Martha Otte, dugogodišnja direktorica Međunarodnog filmskog festivala Tromsø (TIFF), renomirani domaći glumac Frano Mašković te filmski redatelj Dario Lonjak koji je svoju filmsku karijeru započeo upravo na ovim manifestacijama te čiji je film Divljaci otvorio ovogodišnja izdanja. 

Najboljim filmovima 27. Filmske revije mladeži žiri je proglasio: u kategoriji animiranog filma "Televiziran" FKVK iz Zaprešića, u kategoriji dokumentarnog "Disident" UNIMEDIE iz Zagreba, igranog "Do sutra" kluba Blank_filmski inkubator iz Zagreba, dok je u kategoriji slobodnog stila najboljim proglašen film "Daj mi sunca sjaj" autorice Eve Magdić Govedarice iz Zagreba.

Najbolja ostvarenja 15. Four River Film Festivala su: "Ari" iz Škole za animaciju 6 Bab Sharq iz Egipta u kategoriji animiranog filma, "Disident" UNIMEDIE iz Zagreba u kategoriji dokumentarnog filma, "Putem papira" iz škole École Internationale de Création Audiovisuelle et de Réalisation iz Francuske u kategoriji igranog te "Lenz" iz kluba All American High School Film Festival iz SAD-a u kategoriji slobodni stil. 

Žiri mladih koji je ove godine uključivao filmoljupce iz Karlovca, Italije i Austrije, dodijelio je sljedeće nagrade: najboljim glumcem proglasio je Ehsana Majoonija (film Spasitelj) iz Irana, najboljom glumicom Josephine Grosbøl (film Šef mafije) iz Danske, najboljim redateljem Ivana Mihaljevića (film Disident) iz Zagreba, najboljim scenaristom Yeseoa Hana (film Ako progutaš zvijezdu) iz Južne Koreje, najboljom snimateljicom Evu Magdić Govedaricu (film Daj mi sunca sjaj) iz Zagreba te najboljim montažerom Arefa Namvara (film Lenz) iz SAD-a.   

(foto: Demjan Rožman)

Izdvojeno


Reci što misliš!