GDJE I KAD?

DOBRA SVIRKA

Kanadski bend Motherhood i lokalne uzdanice Moon Ricochet dobrim koncertom otvorile novu sezonu na Sceni - neka bude sadržajna!

Kanadski bend Motherhood i lokalne uzdanice Moon Ricochet dobrim koncertom otvorile novu sezonu na Sceni - neka bude sadržajna!

Zaista dobar koncert imali smo prilike čuti i u njemu uživati sinoć na Maloj sceni Hrvatskog doma. Scena je posljednjih godina pomalo uspavana u rockerskom smislu, a i inozemna gostovanja gotovo su nepoznanica već godinama, izuzevši (i u jednom i u drugom smislu) uvijek aktivnu hardcore ekipu, koja ipak ima vrlo ograničen krug fanova. 

Sve to sinoć je barem nakratko nadoknadio vrlo dobri kanadski bend Motherhood. Nije riječ o prvoj ligi kanadske rock scene, ali ni gažerskom, već ozbiljnom i respektabilnom bendu, koji je, uostalom, prije Karlovca svirao u Salzburgu, Beču i Ljubljani, a europsku turneju nastavlja u Bruxellesu, Brightonu, Londonu i Hamburgu. Karlovac, kao i Kamanje na čijem su DOK Festivalu također u posljednji tren "uglavili" nastup, upali su u cijelu priču zahvaljujući rodbinskim vezama bendovskog producenta. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I nije nam žao što je tako, jer sinoćnji koncert dobro je zabavio posjetitelje, možda je bio tek donekle prekratak. Nakon pomalo mlakog uvoda u kojem su se bend i publika pomalo "ispitivali", krenula je zaista dobra svirka i dobra atmosfera, publika se rasplesala, a imali smo prilike čuti svojim ušima i da je moguće napraviti dobar "razglas", odnosno dobar zvuk na Maloj sceni. 

Dio o ugodnoj atmosferi i dobroj svirki tiče se i nastupa predgrupe, karlovačkog Moon Ricocheta, svakako jednog od najzanimljivijih bendova na lokalnoj sceni, nažalost ne posve i onaj dio o razglasu, koji se nije znao izboriti sa Stojakovićevim dubokim vokalnim tonovima pa je to, nažalost, malo ipak pokvarilo dojam, jer se jednostavno nije moglo razumjeti gotovo niti riječi ukoliko niste već od ranije upoznati sa stvarima ovog benda.

Pokazalo se i da unatoč nepovoljnom terminu (nedjelja navečer) i naplati ulaznica (simboličnih 25 kuna, ali živimo u vremenima muktarenja kada mnogi očekuju da im se zabava nudi besplatno) publike za ovakve koncerte - ima. Nadamo se da je to poruka i potencijalnim organizatorima pa i samoj ekipi koja vodi Scenu, jer ovaj u posljednje vrijeme ipak pristojno oživljeni prostor i dalje ima ozbiljan manjak koncerata koji bi privukli malo širi krug ljudi. Da se ne shvatimo krivo, žanrovski uskih koncerata ne samo da treba nego i mora biti, ali problem je kada su jedino u ponudi.

(foto: Dinko Stopić)

Izdvojeno


Reci što misliš!