GDJE I KAD?

U 19 SATI

Večeras u Knjižnici za mlade - književni susret s Ivicom Prtenjačom i predstavljanje knjige "Sine, idemo kući"

Večeras u Knjižnici za mlade - književni susret s Ivicom Prtenjačom i predstavljanje knjige

Književni susret odvija se kao dio obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige koji traje od 15. listopada do 15. studenog.

Večeras u 19 sati u Knjižnici za mlade gostujep jesnik, pisac, dramatičar i novinar Ivica Prtenjača koji promovira svoju novu knjigu "Sine, idemo kući":

Prtenjača se rodio u Rijeci gdje je i studirao kroatistiku no trenutno radi i živi u Zagrebu. Sine, idemo kući prošle je godine osvojio VBZ-ovu nagradu za najbolji neobjavljeni roman te nagradu Vladimir Nazor; riječ je o djelomično autobiografskom tekstu te autor o teškoj temi posljednjih dana života bliske osobe progovara na vrlo emotivan način. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim o tom romanu, Ivica Prtenjača pričat će i o najnovijoj, tek izašloj iz tiska, zbirci kratkih priča Kino sloga. Književni susret odvija se kao dio obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige koji traje od 15. listopada do 15. studenog.

U okviru Kluba ljubitelja poezije “Stihom u srce” koji djeluje pri Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” večeras u 17 sati u Ilirskoj dvorani Knjižnice, održat će se predstavljanje zbirke poezije Irene Kalan “Kaplja sna”. Irena Kalan rođena je u Karlovcu, radi u Požegi, Živi u Bilicama u Zlatnoj dolini s obitelji. Slobodne dane provodi na imanju u blizini Rakovice i Slunju gradu djetinjstva i kako ona kaže “vječnoj inspiraciji i smiraju duše”. Godine 2017. izdaje prvu zbirku poezije “Mirisne boje tišine”, a godine 2021. zbirku “Kaplja sna”. 

Pridružite nam se na poetskoj večeri i predstavljanju zbirke “Kaplja sna” za koju je Vladimir Lončarević, hrvatski esejist, publicist, književni povjesničar, književni teoretičar i kroatist, između ostalog, u pogovoru zbirke napisao: “… već nakon prvopročitanih pjesama osjetio sam snagu i izvornost njezine pjesničke riječi. 

Izdvojeno


Reci što misliš!