GDJE I KAD?

U ZNAKU ŠTRUDLE

Za vikend nas očekuje tradicionalni Štrudlafest, a diljem županije od jučer ga najavljuje Tjedan štrudle

Za vikend nas očekuje tradicionalni Štrudlafest, a diljem županije od jučer ga najavljuje Tjedan štrudle

Ovog vikenda očekuje nas novo izdanje popularnog Štrudlafesta u Jaškovu, a već od jučer u znaku štrudle je i cijela županija uz "Tjedan štrudle", u kojem ove godine sudjeluje čak 41 ugostiteljski objekt ili turistička atrakcija na području Karlovačke županije.

Najviše sudionika, njih 14, je u Karlovcu, a evo što nude:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bistro Palma i restoran Kristal, dakako, imaju zajedničku ponudu, a to je štrudla od šljiva, štrudla od sira te kao posebna ponuda štrudla od jabuka, naranče i brusnica sa sladoledom. Restoran Panorama svaki će dan nuditi drugu štrudlu od sezonskog voća (jabuke, šumsko voće...), a Tempo je pripremio štrudlu od jabuka u umaku od vanilije.

Lovački rog svojim posjetiteljima ponudit će u ova dva tjedna slatku Vinogradarsku štrudlu, hotel Korana Srakovčić opredijelio se za klasičnu slatko-slanu kombinaciju: jabuka ili sir, a Kvaka također ima slatko-slanu ponudu, ali nešto neuobičajeniju - nude štrudlu od višanja u umaku od maka i vanilije te štrudlu od buće i sira u domaćem vrhnju. 

Po tri štrudle nude restorani Pod starimi krovovi, M90 i Mandić. Na sve tri lokacije su tu štrudle od jabuke i sira, a razlikuje se treća - kod Mandića je to štrudla od višanja i maka, u restoranu "Pod starimi krovovi" štrudla od višanja, a u M90 štrudla od šljiva.

Kako smo spomenuli, postoje i drugi oblici uključivanja u Tjedan štrudli. Tako će u Karlovcu gratis štrudle dobiti posjetitelji Nikola Tesla Experience Centra (vikendom) i to štrudlu s višnjama ili slanu Teslinu štrudlu, kao i posjetitelji Starog grada Dubovca (s ulaznicom za branič kulu), koje očekuju štrudle od jabuke, maka i višnje. Aquatika se opredijelila za drugačiji pristup pa će svi koji predoče račun za kupljenu štrudlu u bilo kojem objektu s područja županije imati popust od 15% na sve ulaznice. Napokon, hotel Florian & Godler pripremio je besplatne štrudle za sve hotelske goste u tom periodu, a moći će odabrati između štrudli od jabuka, sira, višnje i gljiva.

U akciji još sudjeluju, dakako, Jaškovo (OPG Kovač, Papalina i Žganjer), kao i Duga Resa (hotel Duga Resa, Frankopan, Zeleni kut i DP), Slunj (Diva, Mirjana & Rastoke, Feniks i Pino), Ogulin (Frankopan, Klek, "Svoji smo"), Ozalj (OPG Čulig, Frlan Vivodina, Lav), Rakovica (Plitvice Holiday Resort, Palcich i 16 Lakes), Josipdol (hotel Josipdol i restoran Gradina), Netretić (Amarilis i Dobra), Bosiljevo (restoran Bosiljevo), Ribnik (Srce prirode) te Vojnić (Lovački dom Muljava).

Kompletnu ponudu možete istražiti OVDJE.

Izdvojeno


Reci što misliš!