GDJE I KAD? / DOGAĐAJI

Iznimno zanimljiva inkluzivna izložba u "Karasu" - izlažu slijepa i slabovidna djeca te slavni hrvatski kipari

Iznimno zanimljiva inkluzivna izložba u

Gradski muzej Karlovac, u suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“, organizira inkluzivnu izložbu pod naslovom 'Gledam dodirom' koja će biti svečano otvorena u srijedu, 18. rujna, u 12 sati u Galeriji „Vjekoslav Karas“, Šestićeva 3.

Inkluzivna izložba „Gledam dodirom“ poziva vas da doživite umjetnost kroz osjet dodira i upoznate likovno stvaralaštvo djece s oštećenjem vida iz Centra za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ nastalo prema pionirskoj metodi likovnog odgoja prof. Tanje Parlov. Izložba će pružiti pregled likovnog stvaralaštva učenika s oštećenjem vida iz Centra u mediju skulpture, taktilnog crteža i slike. Neizostavna je komponenta u likovnom obrazovanju neposredan susret djeteta s umjetničkim djelima. Stoga je u zasebnoj izložbenoj dionici predstavljeno tridesetak skulptura nekih od najznačajnijih hrvatskih kipara 20. stoljeća (R. Frangeš-Mihanović, K. Angeli Radovani, V. Radauš, V. Bakić, D. Džamonja i B. Ružić) iz fundusa Gradskog muzeja Karlovac, uglednih muzejskih ustanova, privatnih zbirki i umjetnika. Izložba je prilagođena slijepim osobama tekstovima na Brailleovu pismu, djecu očekuju radionički hands on punktovi, a nesvakidašnje prostorno iskustvo nudi instalacija Tuft grupe Numen.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Autorice izložbe su Lana Bede, viša pedagoginja Gradskog muzeja Karlovac i Tanja Parlov, profesorica likovne kulture u COO „Vinko Bek“ u Zagrebu. Autor likovnog postava je nagrađivani Studio Rašić + Vrabec. Izložba se održava pod pokroviteljstvom Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Republike Hrvatske, uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, Grada Karlovca, Karlovačke banke i Erste banke.

Ulaz je besplatan za sve slijepe osobe i njihovu videću pratnju, a psima vodičima i pomagačima dozvoljen je ulaz.

KAportal.hr


Reci što misliš!