GDJE I KAD? / DOGAĐAJI

U organizaciji Chorusa Carolostadien ovog petka 1. Memorijal Aleksandra Radivojevića u spomen na kulturnu legendu grada

U organizaciji Chorusa Carolostadien ovog petka 1. Memorijal
Aleksandra Radivojevića u spomen na kulturnu legendu grada

U organizaciji Chorusa Carolostadien i pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture, u petak 27. prosinca održat će se 1. Memorijal "Aleksandar Radivojević" u spomen na legendarnog karlovačkog glazbenog pedagoga, dirigenta i skladatelja, koji je iako nije rođen u Karlovcu, ostavio neizbrisiv trag u glazbenom i kulturnom životu našeg grada.

Rođeni Beograđanin bio je i veći od ružnih vremena koja su nas spopala - i njemu i nama bilo je u najtežim vremenima sasvim prirodno i normalno da bude i ostane na čelu Prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora i da u predvečerje rata ta ista Zora zavapi za mir nezaboravnim koncertom čija je prva polovica održana u crkvi Presvetog trojstva, a druga u pravoslavnoj crkvi svete Nikole. Nije te večeri zaustavljen rat, ali zauvijek je učvršćeno ogromno poštovanje koje je prof. Aco osjećao prema našem gradu i mi, zauzvrat, prema njemu.

Godine 1998. osnovao je i Chorus Carolostadien čiji je bio prvi dirigent i koji je velikim slovima upisan na svjetsku zborsku mapu, a ovog petka u 19 sati u crkvi Presvetog Srca Isusova prisjetit će ga se i mnogi drugi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz slobodan ulaz (i uz misu s nakanom koja će se održati u 18 sati) nastupit će, uz Chorus Carolostadien, i gitaristički virtuoz Viktor Vidović, sopranistica Ivana Kurs, klapa Carolo, Karlovački vokalni oktet te župni zbor Presvetog Srca Isusova.

Događanje bi trebalo postati tradicionalno.

KAportal.hr


Reci što misliš!