GDJE I KAD? / DOGAĐAJI

Dean Kotiga najbolji na karlovačkom okupljanju kvizaša - pobijedio u uzbudljivom pojedinačnom finalu i još dvije kategorije

Dean Kotiga najbolji na karlovačkom okupljanju kvizaša - pobijedio
u uzbudljivom pojedinačnom finalu i još dvije kategorije
foto: Sanja Vražić

Gotovo 200 kvizaša i kvizašica iz cijele Hrvatske, među njima i oni najpoznatiji i najpopularniji, okupili su se u Karlovcu na drugom izdanju Zimka, manifestacije u organizaciji Karlovačke udruge kvizaša i prije svih agilnog predsjednika udruge Saše Lenuzzija. Zimko 2020. dobio je i znatnu potporu od sponzora i donatora, a izvjesno je da će i (p)ostati tradicija te jedno od četiri velika godišnja okupljanja kvizaša, uz ona u Požegi, Varaždinu i Zadru.

Najzadovoljniji nakon tri dana puna kvizova svakako može biti popularni lovac "Potjere" Dean Kotiga, koji je osvojio tri najznačajnije titule. Posebno draga sigurno mu je ona u pojedinačnom kvizu u izuzetno uzbudljivom finalu pred brojnim gledateljima u The River Pubu. Naime, nakon prvog dijela vodio je s čak osam bodova prednosti Perica Živanović - šest najboljih prenosilo je bodove u finale, a tamo je Živanović samo dva kruga prije kraja imao velikih sedam bodova prednosti, no u posljednjih 16 pitanja Kotiga ga je dostigao, a kako je bio bliži u pitanju procjene tako je osvojio prvo mjesto. I za treće mjesto odlučivalo je pitanje procjene, u kojem je Neven Trgovec bio bliži od četvrtoplasiranog Krešimira Sučevića-Međerala. Peti je Mladen Vukorepa, a šesti prošlogodišnji pobjednik Neven Milijić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvoplasirani dvojac Kotiga-Živanović pokazao je najbolju kvizašku formu i u kvizu parova, gdje su premoćno osvojili prvo mjesto, baš kao i u ekipnom natjecanju, gdje je uvjerljivo pobijedila njihova ekipa "Prstići" u kojoj su još bili Mladen Vukorepa i Lukša Benić.

Odigrana su i četiri tematska kviza - Neven Milijić bio je najbolji u Likovnih 50, Perica Živanović u Sportskih 50 (koje je sastavio domaći kvizaš Darko Lisac), Krešimir Sučević-Međeral u Geografskih 50, a Lukša Benić u Odraslih 50. U potonjem kvizu zabilježen je i najbolji karlovački plasman - Sandro Bandula bio je vrlo dobar peti.

Uz to, u petak je u Ziggyju Zimko 2020. otvoren zabavnim Random pub kvizom, u kojem su ekipe sastavljanje izvlačenjem "iz šešira", a prvo mjesto osvojila je ekipa u kojoj je bio i Karlovčanin Dražen Cukina, a uz njega Karlo Plazina, Ivan Šunde, Jurica Benčik i Dora Bunata.

Bilo je i puno zabave u Ziggyju i Riveru, a kvizaška sezona nastavlja se vrlo brzo, već sljedećeg ponedjeljka u Ziggyju, prvo kupom, a onda i novom pub kviz ligom KA47.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!