GDJE I KAD? / KINO, FOTO, FILM

Dobitnik Oscara za najbolji film "Zelena knjiga: Vodič za život" ovog petka u 20:30 sati u Karlovcu

Dobitnik Oscara za najbolji film

Širokoj publici scenarist i redatelj Peter Farrelly vjerojatno je najpoznatiji po megauspješnim komedijama iz 90-ih – "Glup i gluplji" i "Svi su ludi za Mary". Osim što su postali hitovi na kinoblagajnama, ti filmovi postali su i sastavni dio pop kulture, uvijek rado gledani i citirani među milijunima obožavatelja diljem svijeta.

Farrelly je sada, pak, osvojio svijet nečim sasvim drugačijim – filmom "Zelena knjiga: Vodič za život", koji je ovogodišnji osvajač čak tri Oscara, među kojima je i onaj za najbolji film.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

KINO.hr u Karlovcu ovaj film prikazuje u petak, 8. ožujka u 20:30 sati (Dom HV Zrinski), a ulaznice su u pretprodaji online na www.KINO.hr i u Katravelu na Korzu.

Kada 1962. godine Tony Lip, izbacivač talijansko-američkog podrijetla koji nije završio niti osnovnu školu, dobije posao vozača Dr. Dona Shirleyja, svjetski poznatog pijanista, njih dvojica moraju se koristiti "Zelenom knjigom za crnce koji se nalaze na putu kroz američki jug", kako bi im ona ukazala na nekolicinu mjesta koja se smatraju sigurnima za Afroamerikance. Suočeni s rasizmom i opasnosti, kao i s neočekivanom humanošću i humorom, njih dvojica prisiljeni su za sobom ostaviti vlastite nesuglasice kako bi preživjeli i doživjeli putovanje svojih života.

U filmu glume Viggo Mortensen i Mahershala Ali. Upravo je potonji osvojio Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu, a Peter Farrelly, Nick Vallelonga i Brian Hayes Currie proglašeni su najboljim scenaristima.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!