GDJE I KAD? / KINO, FOTO, FILM

Mladi karlovački filmaši i fotografkinja sudjelovali na Ljetnoj školi filma u Gunji - stvorili i igrani film

Mladi karlovački filmaši i fotografkinja sudjelovali na Ljetnoj
školi filma u Gunji - stvorili i igrani film
foto: Marina Jurčić

Studio kreativnih ideja Gunja, skraćeno SKIG, već je 10. godinu zaredom organizirao Ljetnu Školu Filma Gunja. Ovogodišnju Školu pohađalo je i troje predstavnika Kinokluba Karlovac - Marina Jurčić, Mihaela Tek i Gabriel Rastovac.

Na Ljetnoj Školi Filma u Gunji sam išla na radionicu analogne fotografije. Razgledavali smo međusobno naše fotografije i komentirali ih. Mentor (Marinko Marinkić) nam je objasnio što je bitno pri fotografiranju i što uzeti u obzir da fotografija bude zanimljivija. Nakon tog smo sami mogli slikati po Gunji, a išli smo i do drugih lokacija, npr. Brčkog ili Gunjanskih pijesaka. Naučili smo razviti film i izraditi fotografije. Atmosfera je bila vrlo opuštena i zabavna i bilo je odlično s takvom ekipom fotkati, učiti više o tom hobiju i družiti se, izjavila je Marina Jurčić, učenica Ekonomsko - turističke škole Karlovac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mihaela Tek iz Gimnazije Karlovac i Gabriel Rastovac iz Srednje škole Duga Resa sudjelovali su, pak, u radu na igranom filmu "Eva", koji možete pogledati na OVOM LINKU.

- Sudjelovali smo u radionici igranog filma i u tih pet dana zadatak nam je bio stvoriti film od nule. Završni rezultat je film "Eva", na kojeg je cijela ekipa ponosna. Na Školu sam došla s ciljem da glumim u filmu i to se ostvarilo. Imala sam profesionalno vodstvo zahvaljujući Katarini Moškatelo koja je cijeloj glumačkoj ekipi dala korisne savjete pri utjelovljenju lika. Smatram da je ova Škola idealna prilika za svaku umjetničku dušu (pa i onu u nastajanju) da se izrazi i izbrusi svoj talent u poticajnoj okolini uz odličnu ekipu, kaže Mihaela, a njeno zadovoljstvo dijeli i Gabriel, koji je pohađao radionicu montaže.

- Da budem iskren, nisam očekivao da ću naučiti toliko novih stvari vezane uz ono što me zanima (montaža). Radionica me motivirala da guram svoje granice i da se potrudim što više, nije bilo lagano. To mi je dalo prostora da se razvijem od onoga što već znam. Samim time što je bio izazov da ispunim zadatak, shvatio sam još više koliko je upornost vrijedna kvaliteta. Osjećam se zadovoljno što sam naučio stvari koje u školi inače ne bi mogao. Uz sve to, provoditi vrijeme u Gunji i družiti se je bilo još jedno lijepo iskustvo. Definitivno bi volio sudjelovati sljedeće godine i predlažem drugima da sudjeluju ako im je to moguće, poručio je Gabriel.

Voditeljica medijskih programa Kinokluba Karlovac Ksenija Sanković ističe da je posebno zadovoljna što se, nakon što su godinama u Kinoklubu mahom sudjelovali gimnazijalci, sve više mladih iz drugih škola uključuje u rad.

- To nam je jako drago pa već sada pripremamo nove edukacijske programe ove jeseni, odmah nakon tradicionalnog Four River Film Festivala i Filmske revije mladeži, koji se ove godine održavaju od 10. do 14. rujna, najavljuje Ksenija Sanković.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!