GDJE I KAD? / KINO, FOTO, FILM

Na ovogodišnjem Four River Film Festivalu filmovi mladih autora iz 31 zemlje s tri kontinenta!

Na ovogodišnjem Four River Film Festivalu filmovi mladih autora iz
31 zemlje s tri kontinenta!

Na znakovitom žutom tepihu zagrebačkog kina Tuškanac i ove godine prošetale su naše mlade nade filmskog stvaralaštva na manifestaciji 'Pozdrav ljetu'. Hrvatski filmski savez  objavio je filmove koji su ušli u natjecateljski program 54. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, 21. Filmske revije mladeži i 9. Four River Film Festivala. Program su vodile glumice Dunja Fajdić i Petra Kurtela.

Od čak 195 filmova prijavljenih na 'Reviju djece', kvalitetom priče, tehničkim karakteristikama filmova te njihovom cjelinom, izdvojila su se 83 filma koja ulaze u konkurenciju te putuju u Makarsku na 54. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece. Selektori  Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala odabrali su od rekordno prijavljenih 594 filmova njih 74 koji će se ove godine natjecati za prestižne nagrade u Karlovcu od 6. do 10. rujna. Uz najbolje filmove hrvatskih mladih filmaša, tu su i filmovi mladih autora iz Belgije, BiH, Danske, Grčke, Gruzije, Hong Konga, Hrvatske, Irske, Južne Koreje, Kosova, Makedonije, Norveške, Njemačke, SAD-a, Slovačke, Slovenije, Srbije, Španjolske i Velike Britanije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za natjecateljsku konkurenciju odabrano je i šest filmova karlovačkih autora. Četiri su djelo Kinokluba Karlovac, a to su igrani filmovi "Moja Ana" i "Most" te u kategoriji slobodnog stila - "Stuck in a rut" te foršpan 47. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva. S dva filma predstavlja se i mladi karlovački nezavisni autor Pavle Kocanjer - slobodnim "Abandoned Karlovac" i igranim "Kad padne mrak".

Dva će karlovačka filma biti i u natjecateljskoj konkurenciji dječje revije u Makarskoj - to su animirani film "Komadić koji nedostaje", zajednički uradak Kinokluba Karlovac i Umjetničke organizacije Lepeza te igrani film "Zadaćaaa" malih autora iz OŠ Skakavac.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!