GDJE I KAD? / KINO, FOTO, FILM

Kreću 6. Foto dani mladih - otvaranje večeras na Starom gradu uz Studio smijeha, svirku i izložbu

Kreću 6. Foto dani mladih - otvaranje večeras na Starom gradu uz
Studio smijeha, svirku i izložbu

Natjecateljski dio najvećeg regionalnog festivala fotografije za mlade, 6. Foto dana mladih, započinje večeras svečanim otvaranjem na Starom gradu Dubovcu u 21 sat. Uz 60 sudionika, pozvani su i svi Karlovčani koje će zabavljati stand up komičari iz Studija Smijeha te karlovački glazbeni duet Marko Plavetić&Mirna Radočaj. Ulaz na program besplatan je za sve posjetitelje, a očekuje vas i atraktivna izložba “Skrivene tajne Brijuna“.

U Karlovac danas dolazi 40 talentiranih fotografa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije. Kroz program FDM Natjecanja svoje će vještine i kreativnost iskazati u kategorijama reklamne, turističke i umjetničke fotografije. Njihov će rad ocjenjivati stručni žiri, a stručnjaci s područja fotografije za njih će održati predavanja, radionice i tribine. Treba napomenuti kako kulturnih sadržaja za sve posjetitelje neće manjkati pa će u idućih tjedan dana imati priliku uživati u čak osam izložbi, 3. PickUp Music Festivalu, Filmskom Attachmentu i programu FDM Fun koji započinje već večeras.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Domagoj Pintarić i Nikola Silić, poznati komičari iz zagrebačkog Studija smijeha, svojim će stand up točkama večeras otvoriti 6. Foto dane mladih. Nakon njihovog nastupa, u jedinstvenom ambijentu Starog grada Dubovca, posjetitelje očekuje svirka karlovačkog glazbenog dua Marka Plavetića & Mirne Radočaj. Osnovani prije nekoliko godina, Marko & Mirna izvode akustične obrade pop, rock, indie, r'n'b i folk pjesama u raznim ambijentalnim prostorima. Večeras se otvara i izložba “Skrivene tajne Brijuna“, nagrađivanog hrvatskog fotografa, Marka Vrdoljaka. S više od stotinu izložbi u svijetu, Vrdoljak je uz ostale nagrade i priznanja, dobitnik najprestižnije strukovne nagrade u Hrvatskoj, “Tošo Dabac”, za veliki doprinos afirmaciji umjetničke fotografije i fotografske umjetnosti u Hrvatskoj. Karlovačkoj publici predstavit će se s presjekom novijih radova s motivima prirode, divljih životinja, povijesnih građevina, arheoloških lokaliteta i pejzaža brijunskog arhipelaga. Na otvorenju će posjetitelji moći vidjeti i video spot Shadows, koji su u Karlovcu u okviru edukativnog programa, snimili sudionici iz Nizozemske te video uratke Povijest Foto dana mladih i Pripreme za 6. Foto dane mladih, nastale u produkciji Media sektora Foto dana mladih.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!