GDJE I KAD? / NOĆNI ŽIVOT

Žestoka i kvalitetna prva večer "Udara groma" na Sceni, večeras na svoje dolaze ljubitelji metala

Žestoka i kvalitetna prva večer
foto: Aleksandar Resanović (Tahijevi kmetovi)

Korak po korak i došli smo već do petog "Udara groma", glazbenog festivala u organizaciji udruge KA-MATRIX, koji u Karlovac dovodi ponajbolje s nezavisne hrvatske punk-hardcore i metal scene. Možda pomalo žalimo za prvim izdanjima na Kinološkom, no i Scena itekako ima smisla kao lokacija ovog događanja, a i jesenski datum umjesto događanjima posljednjih godina prekrcatog ljeta.

Prva večer pripala je punk i hardcore ekipi, a otvorili su je domaći veterani Tahijevi kmetovi. Osnovani daleke 1979. godine privukli su i one koji su ih pratili od početaka, kao i one koji su daleko daleko mlađi od benda. Nezahvalno je biti prvi bend u festivalskoj večeri, svi su još ili trijezni ili puni jeftine kupovne cuge na rubnom kamenju oko Scene, ali Tahijevi kmetovi vrlo su solidno ispunili prostor Male scene Hrvatskog doma i dobro zabavili publiku unatoč malo skraćenom nastupu zbog pucanja žice na gitari.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stjecajem okolnosti, atmosfera "prvog benda" pripala je tako zagrebačkom bendu U.B.T., no ponešto se publike i zadržalo na Sceni i razdrmalo uz njihovu destiliranu žesticu.

D.J. & the Wootchyak stigli su iz Pule, a prije samog nastupa među publikom je glavno pitanje bilo hoće li frontmen izdržati na nogama. Satnica je malo kasnila, organizator se očito pobrinuo za cugu za bendove, a lelujavi frontmen u par je navrata umalo sletio s pozornice. No, čudom ili ne, kada je počela svirka problema nije bilo - štoviše, prve redove animirali su Istrani na ozbiljno razbacivanje.

Uslijedio je zagrebačko-karlovačko-sisački bend Shin, s Karlovčankom na vokalu, što je značilo još jedno vjerno okupljanje domaće publike i dobru zabavicu uz već nam i dobro poznati bend.

Onda opet malo užitka za ljubitelje najžešće glazbe, uz zagrebački Namet, koji je propisno razvalio lokalne hardkoraše, a na kraju i vrhunac večeri uz zaista odlični Kevlar Bikini koji na najbolji mogući način daje gušta i ljubiteljima "pržione" i ljubiteljima nešto melodičnije glazbe. Imaju u svojim stvarima i natruhe metala, što je na simboličan način i najava druge večeri Udara groma, koja je posvećena upravo - metal glazbi.

Na Sceni će tako večeras, s početkom u 21 sati, nastupati čakovečki Bezdan, varaždinski Gemišt, zagrebački LIV i, teško je odabrati tko su zapravo headlineri, dva odlična riječka benda - već legendarni P.M.C. i pobjednici ovogodišnjeg RI-Rocka, Omnivore.

U svakom slučaju, ako metal teče vašim venama i imate spremne kose za mahanje - ne propustite večeras odličan tulum na Sceni!

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!