GDJE I KAD? / NOĆNI ŽIVOT

Karlovčani prigrlili "Okupaciju Radićeve" - već večeras nova zabava u "žili kucavici" grada

Karlovčani prigrlili

Karlovčani su (ali i ne samo oni!) puna srca prigrlili "Okupaciju Radićeve", neformalnu inicijativu koja je sinoć po četvrti put ove godine donijela u gradsku "žilu kucavicu" zabavne, kulturne i urbane programe, a po prvi puta u trodnevnom ciklusu nazvanom "Okupacija Radićeve 3u1" koji traje do petka.

Atmosfera u Radićevoj podsjećala je i ovog puta na davne dane kada smo se svi puno više i puno češće družili vani, a ne uz računala i mobitele - prepune terase "Bukse" i "Straže", vadili su se i dodatni stolovi, no sjedilo se i na toplom asfaltu, šetalo, zastajalo uz svirku i stripove, a lijepo je bilo vidjeti i skupinu mladih turista koji su se bez problema uklopili u "ekipu", zasjeli na rubni kamen i uživali u programu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na već neslužbenoj gradskoj ljetnoj pozornici ovog puta zasvirao je mladi karlovački metal bend Absortick, ovog puta u akustičnom izdanju koje je itekako pokazalo da ovaj bend sve više napreduje, o čemu jasno govori i dobar nastup na 20. HGF-u uz regionalno finale u riječkom Palachu. Bila je to zapravo izvrsna kombinacija koja je zadovoljila i metal fanove koji su došli na svirku, kao i one koji su skloniji nešto blažem glazbenom izričaju.

Josip Stupić, autor "Čarobnjaka iz Ozlja", za to vrijeme crtao je novu strip tablu ovog strip junaka koji polako postaje zaštitni znak Ozlja, a ovog puta prigodno je i s guštom "prošpancirao" Radićevom.

Posjetitelji su mogli vidjeti i još neke Čarobnjakove pustolovine, a Stupić je po završetku stripa rado najmlađima nacrtao i nekoliko personaliziranih crteža.

Drugi dio "Okupacije Radićeve 3u1" na rasporedu je večeras od 20 sati. Očekuje nas još jedna dobra svirka uz trojac Nos Tress (Aleksandar Baić, Matko Benčić i Darko Car) koji će zasvirati u blues-rock stilu, dok će se malom izložbom i stvaranjem novog likovnog djela predstaviti mladi karlovački akademski slikar Bojan Kiski.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!