GRAD KARLOVAC

ULAGANJA

Grad u infrastrukturu grobalja uložio više od 1,8 milijuna kuna - uređuju se mrtvačnice na Židovskom i Vojnom groblju

Grad u infrastrukturu grobalja uložio više od 1,8 milijuna kuna - uređuju se mrtvačnice na Židovskom i Vojnom groblju

Iz Grada podsjećaju da su prošle godine na mrtvačnici Židovskog groblja završeni posljednji radovi u prvoj fazi sanacije.

- Uređuje se mrtvačnica na Židovskom groblju vrijednosti nešto više od 750 tisuća kuna kuna, javljaju nam iz karlovačke gradske uprave.

Radovi obuhvaćaju zemljane radove i uređenje kolničke konstrukcije, tesarski i zidarski radovi,  hidroizolacija, toplinska i zvučna izolacija, soboslikarski, keramičarski, kamenarski te stolarski radovi. Radovi će potrajati još dva mjeseca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Grada podsjećaju da su prošle godine na mrtvačnici Židovskog groblja završeni posljednji radovi u prvoj fazi sanacije. Obnovljena su ulazna vrata sa svim dijelovima prema originalu i ručne izrade, vanjska stolarija i završeni radovi na uređenju pročelja.

- Time su završeni svi planirani radovi na konstruktivnoj i građevinskoj sanaciji mrtvačnice na Židovskom groblju; sanacija temelja, sanacija krovišta kroz uređenje odvodnje, radovi na uređenju čestice, odnosno odvodnji, statička stabilizacija objekta ugradnjom betonskih vijenaca s metalnim sponama, sanacija unutarnjih zidova, skidanje stare žbuke i nanošenje nove te izrada betonske podloge, odnosno podne ploče u unutrašnjosti. Svi radovi izvedeni su u suradnji i pod konzervatorskim nadzorom jer se radi o objektu u zoni zaštite, kažu u Gradu.

U tijeku je i rekonstrukcija mrtvačnice na Vojnom groblju izvodi se  u postojećim gabaritima radi reorganizacije prostora u funkcionalniju cjelinu prilagođenu potrebama korisnika. Oformiti  će se vanjski trijem od jednog bočnog krila i postojećeg prolaza, te urediti zatvoreni prostor mrtvačnice, odnosno prostor za ispraćaj. Za rekonstrukciju mrtvačnice na Vojnom groblju izdvojit će se 994.228,75 kn, a završetak radova očekuje se u rujnu ove godine.

Izdvojeno


Reci što misliš!