GRAD KARLOVAC

PRIOPĆENJE

Iz Grada ekspresno odgovorili Biraču: Ovakvim javnim istupom i neprovjerenim informacijama još jednom je gradski vijećnik doveo javnost u zabludu

Iz Grada ekspresno odgovorili Biraču: Ovakvim javnim istupom i neprovjerenim informacijama još jednom je gradski vijećnik doveo javnost u zabludu

Kao i nebrojeno puta dosad koristimo i ovu priliku pozvati gradskog vijećnika Dimitrija Birača da se za sve točne informacije uvijek može obratiti stručnim službama Grada Karlovca, poručuju iz gradske uprave

Gradski vijećnik Dimitrije Birač (Nova ljevica) održao je danas konferenciju za medije na kojoj je ponovno aktualizirao pitanje izgradnje nebodera kod pothodnika u Nazorovoj, te je između ostalog poručio kako i u ovom slučaju postoji privatni interes koji Grad ne može iskontrolirati. Više pročitajte OVDJE

Birač reakciju iz Grada dugo nije trebao čekati. U svom priopčenju, iz gradske uprave između ostalog apelirali su i na prenošenje istinitih i provjerenih informacija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Priopćenje Grada u nastavku prenosimo u cijelosti.

Vezano za jutrošnji javni istup Dimitrija Birača i ovog puta moramo javnost uputiti u ispravne informacije vezane uz rekonstrukciju i uređenje trga na sjevernom uglu Ulice kralja Tomislava i prilaza V. Holjevca (brza cesta), Trga hrvatskih branitelja te dvaju pješačkih pothodnika koji ih povezuju, tzv. Nazorova. 

Spomenuti obuhvat u stručnoj je urbanističkoj proceduri te je Grad Karlovac, odnosno njegove stručne službe dosad izradile geodetsku snimku obuhvata natječaja sa zračnim snimkom te nacrt Natječajnog elaborata.

Naime, natječajni elaborat je dokument koji se izrađuje u svrhu raspisivanja urbanističko - arhitektonskog natječaja za urbanističko - arhitektonsku stručnu podlogu za izradu UPU „Nazorova“, a sukladno Pravilniku o natječajima s područja arhitekture, urbanizma, unutarnjeg uređenja i uređenja krajobraza kojeg je donijela Hrvatska komora arhitekata. Natječajni elaborat trenutno je u fazi usuglašavanja s javnopravnim tijelima i investitorom.

Nakon toga, već narednih mjeseci, slijedi nabava provoditelja urbanističko arhitektonskog natječaja i sklapanje ugovora s provoditeljem. Temeljem Natječajnog elaborata bit će izrađena Odluka o uvjetima i načinu provedbe urbanističko-arhitektonskog natječaja koja će sukladno Zakonu biti upućena i Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

Tek nakon odluke Gradskog vijeća slijedi raspis natječaja i provedba procedure Urbanističko arhitektonskog natječaja u skladu s ranije navedenim Pravilnikom i uvjetima iz raspisa natječaja.  

Dakle, spomenuti obuhvat obrađuje se detaljno, stručno i u skladu sa zakonskom procedurom.

Kao i nebrojeno puta dosad koristimo i ovu priliku pozvati gradskog vijećnika Dimitrija Birača da se za sve točne informacije uvijek može obratiti stručnim službama Grada Karlovca, te da su mu kao gradskom vijećniku sve informacije iz djelokruga rada gradske uprave uvijek na raspolaganju, s čime je i upoznat. Jer, ovakvim  javnim istupima i neprovjerenim informacijama gradski vijećnik nažalost opet dovodi javnost u zabludu.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!