KAportal I karlovački rujan prepun događanja: Od "Dana Radićeve" do "Udara groma", preko plesa, filma, kazališta... | Karlovački informativni web portal

I karlovački rujan prepun događanja: Od “Dana Radićeve” do “Udara groma”, preko plesa, filma, kazališta…

Danas završavaju 33. Dani piva Karlovac koji su po mnogo čemu u prva tri dana, dok svoje prste nije upetljalo i vrijeme, bili vrhunac zaista zabavnog i sadržajnog karlovačkog ljeta. Prepun grad, od promenade do Korane, mnogobrojni gosti iz drugih gradova – sve to dugo smo čekali i, nadamo se, nećemo morati opet.

No, to ne znači da zanimljiva događanja u gradu prestaju – naprotiv, rujan je zaista prepun događanja, od uličnih festivala, preko svjetskog okupljanja mladih filmaša i plesnog festivala pa sve do festivala nezavisne glazbe za ljubitelje žestokih zvukova.

Sve počinje već sutra petodnevnim Danima Radićeve, koji donose 30-ak glazbenih, likovnih, književnih i filmskih događanja u središnjoj karlovačkoj ulici i okolnim uličicama. Ove godine Dani Radićeve poklapaju se s još jednim iznimno vrijednim karlovačkim festivalom – ljetnom edicijom Karlovac Dance Festivala, koja svoje programe smješta u dvorišta i haustore karlovačke Zvijezde. Uz sve to, po prvi puta predstavit će se novi karlovački festival, svojevrsni open-air kazališni festival “Stiskavac u Tijesnoj”, čiji je začetnik Peđa Gvozdić.

Kompletan program “Dana Radićeve”, Karlovac Dance Festivala i “Stiskavca u Tijesnoj” koji se odvijaju od 4. do 8. rujna možete pročitati OVDJE.

A, od 10. do 14. rujna Karlovac je opet svjetsko središte filma mladih, uz Four River Film Festival i domaću Filmsku reviju mladeži. Koliko su karlovački festivali i mladi karlovački filmaši cijenjeni u svijetu filma najbolje govori podatak da je pristiglo čak 1.600 prijava iz 94 države sa svih kontinenata! Uz natjecateljske projekcije i ovog puta tu su brojni popratni programi na svim karlovačkim rijekama, a opširan program možete pročitati OVDJE.

  • Napokon, 20. i 21. rujna očekuje nas “Udar groma”, festival nezavisne glazbe u organizaciji KA-Matrixa, koji karlovačkim ljubiteljima glazbene “žestice” dovodi 12 bendova, ponajviše metal i punk usmjerenja. Na Maloj sceni Hrvatskog doma tako ćemo čuti zagrebačke bendove CC, Neon Lies i Nailed In, riječke Old Night, Krematorium i Speedclaw, pulski Fried Brain, osječku Smrt Razuma i požeški Defiant, dok karlovačku scenu predstavljaju Treaviit, Gunblade i In Memoriam.

    To su, dakako, samo festivalska i veća događanja, a nema sumnje kako će biti i drugih zanimljivih pojedinačnih zbivanja. Tako vrijedi istaknuti i prvu kazališnu premijeru u novoj sezoni – 27. rujna u Zorin domu je premijerna izvedba predstave “S.O.S. ili Sve o sofi”. Zakuhat će se i sportska nadmetanja, a u tom dijelu svakako treba posebno izdvojiti završnicu Hrvatskog kupa u baseballu, kojoj je Karlovac domaćin 27. i 28. rujna, a karlovački bejzbolaši među glavnim su favoritima za novi trofej.

    KAportal.hr

  • Odgovori