IZBORI 2017.

HNS-ov recept za rast karlovačkog gospodarstva: Zona Selce, inovacije, industrija i dugoročna strategija razvoja

HNS-ov recept za rast karlovačkog gospodarstva: Zona Selce,
inovacije, industrija i dugoročna strategija razvoja

Za stvaranje novih radnih mjesta i rast gospodarstva Karlovcu je nužna poslovna zona od 50 do 100 hektara, primjenjive inovacije i dugoročna strategija razvoja do 2030. usvojena konsenzusom, koje će se držati svaka vlast.

Kazao je to Marko Bubaš, HNS-ov kandidat za Gradsko vijeće, napomenuvši da se teško može govoriti o dobrim gospodarskim pokazateljima kad je u Hrvatskoj 155.000 radnih mjesta manje nego što je bilo 2008. Podsjetio je da je Karlovac propustio sjajne prilike za otvaranje tvornice za proizvodnju auto-navlaka s 2.000 zaposlenih prije 12 godina zbog gradske vlasti, a one za homeopatske lijekove prije 6 godina zbog farmaceutskog lobija. Investitori su ih izgradili u Varaždinu i Crnoj Gori.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Imamo realne projekte koji otvaraju nova radna mjesta. Karlovac mora ponovo postati poznat po industriji,  napomenuo je HNS-ov kandidat za gradonačelnika Nikola Badovinac.

Smatra da Karlovac treba veliku, od bar 80 hektara, poslovnu zonu Selce upravo zbog prometnog položaja, to više jer je planirano pomicanje naplatnih kućica na autocesti, a za tu se zonu mogu naći inozemni investitori.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!