IZBORI 2020.

POSLJEDNJI VIKEND KAMPANJE

Oporba proziva Vladu zbog koronaizbora, Plenković odmahuje rukom i smiruje građane: 'Ništa nije ugroženo'

DIP će danas objaviti pravila za izlazak za birališta 5. srpnja.

Oporba proziva Vladu da nije osigurala uvjete za izbore u doba korone, a ne odustaju ni od kritike da je odluka o izlasku na birališta bila ishitrena.

HDZ umiruje javnost

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na sve to predsjednik HDZ-a odmahuje rukom i umiruje javnost, tvrdeći da je sve u redu i u skladu s procedurom, dok će Državno izborno povjerenstvo i Zavod za javno zdravstvo svoje preporuke izdati u tjednu u kojem će građani odlučiti komu će pokloniti svoje povjerenje.

Dok mnogi odustaju od skupova, HDZ koji se nada izbornom rezultatu iz 2016., obilazi Slavoniju i šalje poruke konukurentima, i s lijeva i s desna.

„Najveća razlika je s ovima desno od HDZ-a je što imamo rezultate a s lijeve strane SDP i cijela ta koalcija nema iskustva i ideja“, smatra predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

U doba korone izlazimo na izbore pa oporba na čelu s Restart koalcijom ne odustaje od kritike vlasti i tvrdi Plenković i HDZ ugrožavaju zdravlje građana.

Osigurati zajamčena prava

"Vidite da su se vladajući izgubili u svemu, danas kažu da se ne treba ići u izolaciju nakon kontakta sa zaraženima od Covid 19, Nacionalni stožer se ispolitizirao, a članovi Stožera su na HDZ-ovim listama", rekao je glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas.

Restart upozorava da je na Vladi da osigura građanima Ustavom zajamčena prava.

„Vlada je ta koja treba osigurati zaštitnu opremu. Također u pripremi izbora odmah se mora znati kako će glasati najugroženije skupine“, kazao je predsjednik SDP-ova Savjeta za gospodarstvo Branko Grčić.

Regularnost izbora brine i druge stranke i njihove kandidate.

''Ja prije svega ne bih organizirao izbore sada, ustavni rok je 15. prosinca. Svi su skočili navrat nanos ne bi li kapitalizirali i bez korona krize nije ovo vrijeme za izbore'', izjavio je predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro.

„Očekujemo od Vlade barem dva scenarija kako će se izbori odvijati, u slučaju eskalacije, broj zaraženih isti ili manji. Da im osigura materijal za siguran odlazak na izbore, prije svega mislimo na maske“, rekao je Nino Raspudić, nezavisni kandidat na listi Mosta.

No vladajući ustraju i sada nema uzmaka. A kako ćemo na izbore za tjedan dana odlučit će nadležne institucije.

''Nije ništa ugroženo, u dvije odluke Vlade povećali smo naknade za članove biračkih odbora. U komunikaciji s DIP-om osigurali da Stožer osigura su zaštitnu opremu, a HZJZ će izdati preporuke“, kazao je Plenković.

DIP će pravila za izlazak za birališta objaviti u ponedeljak pa bi i nedoumice koje su prisutne u javnosti, možda mogle biti otklonjene. Ono što se zna je da će zaštita za sve biti obavezna. 

Izdvojeno


Reci što misliš!