SPORT

Karlovački klubovi za vrijeme koronavirusa: 'Držimo se i vjerujemo da će se sve što prije vratiti u normalu!'

Karlovački klubovi za vrijeme koronavirusa: 'Držimo se i vjerujemo
da će se sve što prije vratiti u normalu!'

Pokušali smo doznati stanje stvari u klubovima nakon obustave treninga i prvenstvenih utakmica zbog koronavirusa, kontaktirali smo neke trenere i evo što su nam rekli ...

BEJZBOL KLUB OLIMPIJA Samo domar održava teren, travu i tenisit

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bejzbolaši su potpuno zatvorili sve treninge od ponedjeljka 16. ožujka za sve svoje selekcije. Istoga dana kada je i škola zatvorena. Potvrdio nam je to i Kruno Karin:

- Zatvorili smo objekt u potpunosti i samo domar održava teren, travu i tenisit. Nema niti pojedinačnih treninga. Donijeli smo odluku da pratimo stanje u školstvu. Dakle, ako krenu škole s radom i mi ćemo s treninzima.

NOGOMETNI KLUB KARLOVAC 1919 Narednih mjesec dana neće biti nikakvih aktivnosti

– Nosimo se relativno dobro s obzirom da se pandemija odnosi izravno na naš trenerski posao jer su zabranjene sve aktivnosti. U idućim tjednima očekujem rast oboljelih tako da narednih mjesec dana neće biti nikakvih aktivnosti. Nadam se da se stanovnici drže propisanih mjera civilne zaštite kako bi se pandemija usporila – rekao je Matija Štefančić, trener prve momčadi karlovačkih plavo-bijelih te poručio:

- Vidimo se uskoro na sportskim terenima!

ŽENSKI NOGOMETNI KLUB 4 RIJEKE Ne znamo što i kako

Nogometašice Ženskog nogometnog kluba 4 Rijeke iz Karlovca dobile su videotip treninga koje mogu odrađivati same kod kuće. „Svima nam je ovo nova situacija te ni sami ne znamo što i kako dalje“, poručuju iz kluba.

HRVATSKI RUKOMETNI KLUB KARLOVAC Osuđeni na čekanje

Rukometašima, kao ni svim ostalim sportašima, u ovim trenucima nije jednostavno i lako ali trebaju i hoće izdržati, uvjerena je trenerica Tatjan Rašić. Ne može se kolektivno trenirati jer su dvorane i teretane zatvorene.

- Planirali smo izaći na vanjske terene međutim došla je zabrana da se ne možemo okupljati u većem broju. I to je otpalo. Osuđeni smo na čekanje iz dana u dan, na osluškivanje novih i boljih informacija – kaže Rašić.

Zasad su sva natjecanja stopirana do 1. travnja i čeka se nova odluka Hrvatskog rukometnog saveza (HRS).

- Igrači zasad rade samostalno. Od kondicijskog trenera Ivana Puklavca dobivat će plan treninga za svaki naredni tjedan te se nadam da će barem uspjeti odraditi veći dio tog plana kako bi zadržali opće fizičko stanje i onda, kad nam to bude dozvoljeno, lakše krenuli u ritam normalnog treniranja. Situacija u kojoj se svi skupa nalazimo nije nimalo ugodna ali moramo vjerovati da će sve dobro završiti i da ćemo prije svega svi ostati zdravi – kaže za kraj Tatjana Rašić.

RK ŠKOLA RUKOMETA KARLOVAC Nadaju se da će se prvenstvo nastaviti

Na svojoj stranici https://www.rksr-karlovac.hr objavili su Programe samostalnog treninga kod kuće, posebno za polaznike rođene 2011. godine i mlađe, za polaznike rođene od 2004. do 2011. godine te za seniorke.

- Cilju toga je da se svi i dalje bave sportom u uvjetima koji je moguć kako bi se povećao imunitet, poboljšala kvaliteta života, razvila fleksibilnost, izgradile jače kosti, izgradili jači zglobovi, poboljšala snaga, poboljšala tjelesna kondicija, poboljšali refleksi, unaprijedilo držanje tijela, reducirala depresija, reducirao stres, poboljšao san, poboljšao protok krvi, poboljšalo disanje, reducirala pretilost – objašnjava Miloš Đanković, šef karlovačke škole rukometa.

- Igračice rade po prilagođenom programu ono što možemo u okrilju svojih domova. Pokušavamo osnovnim vježbama zadržati fleksibilnost i tonus mišića nadajući se da će ova situacija potrajati što kraće i da ćemo se uskoro vratiti normalnom treniranju i natjecanju – kaže Dražen Keča, trener ženske seniorke ekipe.

Na pitanje što možemo očekivati u idućim tjednima odgovorio je:

- Nismo se do sada nikad našli u ovakvoj situaciji pa se pokušavamo prilagoditi najbolje što možemo poštujući odluke civilnog stožera. Prvo kao i svi ostali u našem gradu i državi da našom discipliniranošću i poštivanjem odluka kriznih stožera pripomognemo suzbijanju zaraze. Nadamo se kao i svi da će se s povratkom u ustaljene životne uvjete nastaviti i prvenstvo. U protivnom će sve daljnje odluke biti na HRS-u koje ćemo morati poštivati.

ODBOJKAŠKI KLUB KARLOVAC Članovima na raspolaganju za bilo kakvu pomoć

Sve klupske selekcije OK Karlovac su u petak 13. ožujka obaviještene da do daljnjega nema treninga. Hrvatski odbojkaški savez donio je prvo odluku o odgodi svih utakmica, a naknadno i o prekidu svih ligaških natjecanja te zaključio rang ljestvicu klubova prema zatečenom stanju.

– Sukladno tome naša seniorska ženska ekipa dobila je naputak da kod kuće same odrade određene vježbe s obzirom da duži prestanak treniranja može imati negativan utjecaj na tjelesnu spremnost i zdravlje sportaša. U ovoj izvanrednoj situaciji svim našim članovima smo na raspolaganju za bilo kakvu pomoć, a ovim putem apeliramo na sve da čuvaju sebe i sve oko sebe i ostanu doma. Nama sportašima zasigurno teško padaju neizvjesnost i odsutnost treninga i utakmica jer smo navikli biti aktivni, no vjerujemo i nadamo se da odgovornim ponašanjem možemo zajedno prebroditi ovu krizu te se uskoro ponovno družiti na sportskim terenima – rekla je Irena Zdjelar.

ATLETSKI KLUB KARLOVAC Vježbaju kod kuće i trče po kvartu

U AK Karlovac je sve stalo Uglavnom je sve stala a poručuju da jedino Bruno Belčić, Ivan Katić, Hrvoje Neralić i Helena Valentić vježbaju kod kuće u dogovoru s trenerom Sašom Belčićem te eventualno trče po kvartu.

- Svi objekti su zatvoreni kao i atletski stadion tako da nemamo izbora moramo se pridržavati uputa kriznog stožera. Iskreno ne znam što očekivati. Oduvijek sam optimist i nadam se brzom završetku ove situacije, ali to su više moje želje nego realnost – kaže Saša Belčić, trener atletičara Karlovca.

ATLETSKI KLUB KA-tim Dio odgovornog tima

Iz AK KA-tim poručuju da im je u ovom trenutku zdravlje djece i odraslih na prvom mjestu i zato su sve njihove aktivnosti usmjerene u pravcu održavanja zdravlja i prevencije protiv bolesti te u skladu s odlukama stožera Civilne zaštite. „Nikad nije bilo potrebnije biti dio odgovornog tima a KA-tim to je!“, poručuju iz kluba.

 

KARATE KLUB KARLOVAC 1969 Svima žele zdravlje i strpljenje

Kao i svi ostali sportski klubovi i karataši su morali zatvoriti vrata dvorane FIK na Borlinu. Do tada će natjecatelji KK Karlovac 1969 u svome domu održavati kondiciju i nestrpljivo očekivati prave treninge na tatamiu.

- Nikome nije jednostavno u ovoj situaciji, ali nadamo se da će što prije završiti te da ćemo moći ponovo nastavit raditi i trenirati. Svim članovima želimo zdravlje te strpljenje i hrabrost, uskoro se svi ponovno vidimo u klubu – kaže trener Ivan Puklavec.

TAEKWONDO KLUB PRANA Kako sve održati

- Do danas smo snimali materijale za online treninge kako bi članovi donekle održali svoju fizičku formu do vračanja na normalni režim treninga – kaže Goran Cvitak, trener u TKD Prana i dodaje:

- Nažalost, doista će ovo imati jedan vrlo negativan utjecaj na kompletno stanje kluba, pogotovo kako uz sve troškove prostora i režija uređujemo još i objekt u vojarni Luščić, a većina ulaganja se financira iz članarina. Zaista ćemo se morati pomučiti kako bi sve održali. Ne znam više što bih više rekao, moramo se snalaziti najbolje što znamo. Držimo se i vjerujemo da će se sve što prije vratiti u normalu.

KICKBOXING KLUB TIGAR Rade program treninga za tri mjeseca izolacije

- Nama sportašima Tigra vrlo teško pada ovaj period samoizolacije. Svi su članovi dobili upute od vodstva kluba da si organiziraju samostalne treninge u svojim domovima. Za vrhunske natjecatelje je u tijeku je pisanje programa treninga za sljedeća tri mjeseca izolacije za koliko pretpostavljamo da će zdravstvena kriza potrajati – kaže Zoran Cicvara, trener KBK Tigar.

VESLAČKI KLUB KORANA Računi dolaze, hladni pogon košta

Godišnju skupštinu su morali otkazati pa planiraju organizirati telefonsku sjednicu na način da bi izvještaje stavili na web stranicu kluba i od članova zatražili komentare i glasove ZA i PROTIV. Neće biti tradicionalnog i nadaleko poznatog veslačkog druženja kojim bi skupština završila i koje bi pokazalo snagu kluba.

- Ako Bog da biti će na tradicionalnoj klupskoj regati u srpnju – kaže Bruno Rogić, predsjednik kluba.

Obustavljeni su treninzi na Kupi i u teretani. Škola veslanja je također obustavila rad. Regatni veslači koji imaju mogućnost dobili su ergometre i upute za trening. Veslački savez je otkazao predviđene regate. Tako će se i prvenstvo države vjerojatno održati u kasnijem terminu, zavisno od situacije a možda tek na jesen. U pitanju je i održavanje europskog veslačkog juniorskog prvenstva u Beogradu (30/31 svibnja) i svjetskog na Bledu (15-23. kolovoz).

- Naš član Mario Konjevoda je bio na pripremama sa reprezentacijom i u kombinaciji za oba ta prvenstva. Bio bih ugodno iznenađen da se riješimo virusa i počnemo trenirati na Kupi prije 1. svibnja. Računi dolaze u klub i za sada sve obaveze plaćamo, struja, voda, Hrt, kredit, telefon, komunalnu pristojbu, osiguranje, registracije. Hladni pogon košta! – zaključuje g. Rogić.

GIMNASTIČKI KLUB SOKOL Brine ih što će biti sa sezonom

- Sada je najbitnije da se svi pridržavamo uputa i ne izlažemo se riziku. Tako ćemo se svi najbrže vratiti u pogon. Naravno nadamo se boljem stanju brzo jer ako ovo potraje ne znam što će biti s ovom sezonom. Mislim da će svi klubovi biti u problemima jer neće imati dovoljno financijskih sredstava za nastavak normalnog funkcioniranja: plaće, honorare, račune, natjecanja ... Zato bih poručila poruka svima da ostanu doma jer jedino tako ćemo se svi najbrže vratiti u svoje sportske aktivnosti klubove i opet se veseliti uspjesima naše djece – rekla je Tina Kučan, trenerica u GK Sokol.

TENISKI KLUB KARLOVAC Pogon je zaustavljeni, sve prostorije su pod ključem

Ništa nije važnije od zdravlja svih članova i prijatelja kluba, prije svih djece koja treniraju, poručuju iz Teniskog kluba Karlovac naglasivši kako su do sada slušali sve preporuke nadležnih službi i nastavljaju to činiti i nadalje. Klub obilaze redovito, ali pogon je, naravno, u potpunosti zaustavljeni i sve prostorije su pod ključem.

- Naravno da očekujemo izazove u poslovanju i da će se oni povećavati ako će ovo stanje potrajati, ali kako svima, tako i nama. Ovo nije vrijeme kada trebamo naricati nad sudbinom sportskih kolektiva, nego vrijeme u kojem moramo biti odgovorni za cijelu zajednicu, posebno najosjetljivije i najugroženije dijelove zajednice – kaže predsjednik Tomislav Poljak.

SPORTSKA TELEVIZIJA Emisija: Sport u Karlovačkoj županiji

Sportski život u Karlovačkoj županiji pogledajte kvartalno (četiri puta godišnje), nedjeljom prije podne na SPTV-u! Reprize utorkom u 19,00 i petkom u 17,30 sati.

Zajednica sportova Karlovačke županije u svom okrilju skrbi o pet gradskih zajednica, 16 strukovnih sportskih saveza,školskom sportskom savezu te sportskom savezu osoba s invaliditetom. Županijski sportski savez broji oko 296 klubova i udruga, 6.100 registriranih sportaša te 2.100 rekreativaca.

KAŠonline

Izdvojeno


Reci što misliš!