SPORT

ODGODE I OTKAZI

Zbog COVID-a otkazano Europsko prvenstvo u baseballu i "orijentacija", Karlovački cener i futsal još "u igri"

Zbog COVID-a otkazano Europsko prvenstvo u baseballu i

Karlovac je ove godine trebao biti domaćin nekoliko značajnijih međunarodnih sportskih događanja, no pandemija koronavirusa sve je promijenila i upitno je hoćemo li imati prilike uživati u barem nekima od njih.

Ovih dana tako je pristigla i službena informacija o definitivnom otkazivanju Europskog baseball prvenstva, koje se krajem ljeta trebalo igrati u Zagrebu i Karlovcu. Još ranije otkazani su i svi europski baseball kupovi pa tako i završnica Federations Cupa u Belgiji, na kojoj je kao pobjednik Hrvatskog kupa trebala nastupiti karlovačka Olimpija. Ove sezone neće biti ni srednjoeuropske Interlige, ali ljubitelje baseballa trebala bi utješiti barem domaća liga, možda i jedina koja će se igrati ovog ljeta u gradu na četiri rijeke.

Najznačajnije sportsko natjecanje u 2020. godini svakako je trebao biti Karlovački cener, prva hrvatska atletska utrka sa svjetskim statusom IAAF Bronze Label. Iako još uvijek nije donesena službena odluka praktički je sigurno da je nemoguće da će utrka biti održana 12. lipnja. Uskoro bismo trebali saznati hoće li se utrka održati u kasnijem datumu pa makar i u nešto slabijoj ili čak samo domaćoj konkurenciji (što, srećom, ne bi ugrozilo njen status, jer je isti dobijen i za 2021. godinu), ili će možda doći i do potpunog otkazivanja, za što se svi nadaju da ipak neće biti slučaj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odgođeno je i jubilarno 10. Prvenstvo jugoistočne Europe u orijentacijskom trčanju, kojem je Zagreb trebao biti domaćin od 26. do 30. kolovoza, uz sprint kao jednu od najatraktivnijih disciplina koja se trebala održati u Karlovcu 28. kolovoza. Prvenstvo je prebačeno na sljedeću godinu.

U rujnu bi se u Karlovcu trebale igrati kvalifikacije za Europsko futsal prvenstvo za žene - u karlovačkoj skupini trebale bi igrati reprezentacije Hrvatske, Portugala, Slovenije i Poljske. UEFA je još uvijek dosta odlučna da održi što je više moguće natjecanja, ali utakmice u zatvorenom prostoru dodatan su problem. Ipak, postoje realne šanse da se ovo natjecanje ipak održi, no vrlo je moguće da će biti odgođeno za koji tjedan ili mjesec. Naime, riječ je o glavnoj rundi kvalifikacija, a zbog pandemije koronavirusa nije održan niti prvi krug koji je trebao biti na rasporedu početkom svibnja niti zasad ima naznaka kada bi se mogao održati.

Na nogometnom planu spomenimo i da su definitivno otpale finalne utakmice Hrvatskog kupa u kategorijama mladeži, koje su se trebale igrati na Čavlekovom stadionu u Karlovcu, ali su sva natjecanja i službeno prekinuta i neće biti nastavljana.

Izdvojeno


Reci što misliš!