SPORT

IMALI 12 I 10 GODINA

Prepoznajte li dječaka iz Hrvatske i djevojčicu iz Srbije? Zadivili su čitavi svijet

Prepoznajte li dječaka iz Hrvatske i djevojčicu iz Srbije? Zadivili su čitavi svijet

Na društvenim se mrežama ovih dana pojavila zanimljiva fotografija koja pokazuje dječaka i djevojčicu. Znate li o kome se radi? Riječ je o 12-godišnjaku i 10-godišnjakinji kojima će se kasnije diviti cijeli svijet.

Riječ je o tenisačima Goranu Ivaniševiću i Moniki Seleš. Fotografija je nastala 1983. godine kada je Goranu bilo 12, a Moniki 10 godina. Ova će djeca rođena u bivšoj Jugoslaviji kasnije napraviti velike teniske karijere i zadiviti cijeli svijet. 

Ivaniševićevo epsko osvajanje Wimbledona 2001. godine strani novinari često uvrštavaju u najveće sportske podvige. Osim toga, ovaj je Splićanin bio drugi igrač svijeta, a u karijeri je osvojio 22 turnira. Nedavno je postao prvi Hrvat koji je izabran u Tenisku kuću slavnih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Monika Seleš rođena je 2. prosinca 1973. u Novom Sadu. U karijeri je osvojila 53 turnira i ima devet Grand Slam naslova. Na prvom mjestu WTA ljestvica vila je prva 178 tjedana. Posljednji profesionalni meč odigrala je 2003., a u sportsku mirovinu je otišla pet godina kasnije. Prije 27 godina na turniru u Hamburgu napadnuta je kuhinjskim nožem. Tijekom meča poremećeni navijač Steffi Graf ubo je Moniku u gornji dio leđa. Premda se Monika oporavila za nekoliko tjedana, napad je ostavio psihičku traumu. Profesionalni tenis nije igrala dvije i pol godine, djelomično i zbog toga što je napadač dobio samo uvjetnu kaznu. Tada je imala 19 godina. Kasnije je uzela američko državljanstvo, a danas živi na Floridi. I ona je izabrana u Tenisku kuću slavnih.

PRENOSIMO www.hzsn.hr FOTO Printscreen Twitter

Izdvojeno


Reci što misliš!