SPORT

DRAMA DO KRAJA

Nakon tri splitske utakmice karlovački bejzbolaši u finalnoj seriji prvenstva Hrvatske imaju prednost 3-2

Nakon tri splitske utakmice karlovački bejzbolaši u finalnoj seriji prvenstva Hrvatske imaju prednost 3-2

Da ih je netko pitao nakon početnih karlovačkih 2-0 teško da bi bejzbolaši karlovačke Olimpije pristali na to da u Splitu uzmu samo jednu pobjedu, ali na kraju mogu biti i više nego zadovoljni, jer malo je nedostajalo da Splićani naprave potpuni preokret. 

Iako su Karlovčani u finalnu seriju ušli s maksimalnih 20-0 i svoj niz neporaženosti produljili i na prve dvije utakmice teško je bilo vjerovati da će u velikom ogledu vječnih rivala sve ići glatko. Možda je i moglo, ali u trećoj utakmici Splićani su napravili preokret koji im je sigurno maksimalno podigao samopouzdanje - u dobrom susretu vodili su Karlovčani sa 4:2 sve do osme izmjene (uz dva home runa Herrere), a onda se nažalost obrana posve raspala, Nada je osvojila čak osam bodova i na kraju slavila sa 10:4.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U četvrtom susretu opet drama, u cijelo vrijeme izjednačenom susretu vodila je Nada 6:5 prije posljednjeg inninga, onda je mladi Duje Papić udario home run za izjednačenje, ali obrana nije izdržala u posljednjem splitskom napadu i Nada je sa 7:6 došla do izjednačenja u finalnoj seriji.

Peti susret, pak, bio je nešto što se rijetko viđa u ozbiljnim baseball utakmicama. Potpuni raspad obrana obje ekipe i dominacija napadača obilježili su susret u kojem je karlovačka Olimpija u svom prvom napadu povela s nevjerojatnih 10:0! Bilo je potom i 13:1 pa 16:2, malo je nedostajalo da se susret okonča uz tzv. "mercy rule" u pet inninga, ali ne samo da to našim bejzbolašima nije uspjelo, već su se Splićani nevjerojatno vratili - došli su do 19:14 i nizali poene i tek tada je opet proradio i karlovački napad i na kraju su Karlovčani slavili sa zaista nevjerojatnih 22:16.

No, pobjeda je to koja drastično mijenja izglede za osvajanje naslova prvaka države, jer da su Splićani preokrenuli na 3-2 došli bi u Karlovac izuzetno motivirani i s velikom šansom da u barem jednom susretu dođu do pobjede i osvoje naslov. Ni ovako nisu bez šanse, ali pred Karlovčanima je pet dana mira i prilike da dobro pretresu sve što nije valjalo u Splitu i potom na svom terenu i pred svojim navijačima ipak dođu do 16. naslova prvaka Hrvatske.

Šesta utakmica finalne serije igra se u subotu 26. rujna u 15 sati na igralištu 4 rijeke u Grabriku. Bude li potrebna i sedma, ona će se igrati u nedjelju, također u 15 sati.

Izdvojeno


Reci što misliš!