SPORT

SPORTSKI VIKEND

Odbojkašice u Varaždinu nastavljaju lov na Superligu, atletičari i atletičarke na državnom dvoranskom prvenstvu

Odbojkašice u Varaždinu nastavljaju lov na Superligu, atletičari i atletičarke na državnom dvoranskom prvenstvu

Odbojka i atletika u središtu su pozornosti ljubitelja sporta u gradu na četiri rijeke ovog vikenda. 

Odbojkašice Karlovca, i dalje u vrlo komotnoj poziciji, s čak 12 bodova prednosti sedam kola prije kraja, nastavljaju lov na Superligu, no trener Goran Zec ima pravo kada spušta loptu na zemlju i ističe da još ništa nije gotovo - liga je izjednačenija no ikad, a Karlovčanke do kraja imaju vrlo težak raspored. Ipak, Karlovčanke i igraju (u pravilu) jako dobro pa i danas s optimizmom gledamo prema teškom gostovanju kod Kitro Varaždina. Varaždinke su ekipa koja možda i najbolje pokazuje koliko je liga izjednačena - izbacile su Karlovčanke iz kupa, u prvenstvu u Karlovcu izgubile 3:1 u izjednačnom susretu, a dok naše djevojke koračaju prema Superligi, one se grčevito bore za ostanak. Susret je na rasporedu u 20 sati, a bude li livestreama moći ćete ga pratiti i preko KAportala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Atletičare i atletičarke Karlovca očekuje prvo ovogodišnje državno prvenstvo - seniorsko prvenstvo Hrvatske u dvorani. Ne bude li ozljeda vjerojatno možemo očekivati i prve medalje, a možda i prvu ovogodišnju titulu državnog prvaka za Karlovac. Bruno Belčić na 1500 metara ima drugi prijavljeni rezultat, a Tomislav Novosel na 3000 metara treći. U borbu za broncu mogao bi i Hrvoje Neralić na 800 metara. Cijelo prvenstvo bit će prenošeno preko interneta, livestream ćemo objaviti i na KAportalu oko 16 sati.

Rukometaši Karlovca također su uvijek u središtu pozornosti gradske sportske javnosti, no njihov lov na Premijer ligu je na čekanju, jer zbog ulaska koronavirusa u momčad i ovog vikenda ne igraju. Rukometašice, pak, očekuje vrlo teško gostovanje kod Trešnjevke, gdje objektivno nemaju šanse za bod ili dva pa mogu susret iskoristiti kao odličan trening za susrete koji dolaze i u kojima se od njih očekuju nove pobjede.

Važnu utakmicu igra i jedina aktivna ogulinska ekipa - kuglačice Ogulina koje u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa imaju izuzetno važno gostovanje u Osijeku. Osječanke su pretposljednje, a Ogulinke posljednje s bodom manje - eventualan poraz bi, iako do kraja prvenstva ima još dosta, gotovo zacementirao nade Ogulinki u spas.

Napokon, nakon duge stanke za stolove se vraćaju stolnotenisačice Aquaestila koje danas u Tovinom domu igraju dva zaostala susreta protiv dvije zagrebačke ekipe - Mladosti i TIS-a.

Izdvojeno


Reci što misliš!