SPORT

DAŠAK PROŠLOSTI

Retro dan - Bejzbolaši Olimpije u starim dresovima i uz nastup Krune Karina svladali Medvednicu sa 19:9 (FOTO, VIDEO)

Zanimljivo i lijepo bilo je danas na baseball igralištu 4 rijeke u Grabriku u susretu prvenstva Hrvatske između karlovačke Olimpije i zagrebačke Medvednice. Naime, po uzoru na MLB tradiciju, Karlovčani su danas imali "Retro dan", odnosno nastupili su u zeleno-žutim dresovima, u bojama u kojima su odigrali prvu utakmicu sada već daleke 1983. godine.

A, posebno iznenađenje i spektakl za sve gledatelje bila je činjenica da se za ovu utakmicu ponovno aktivirao alfa i omega karlovačkog baseballa Krunoslav Karin, koji je igrao i 1983. godine, i odigrao tri inninga na poziciji catchera, proslavivši tako i svoj 60. rođendan, odnosno zaigravši u prvenstvenoj utakmici u sedmom desetljeću života!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Karin je, opet prigodno, u sva tri inninga imao još jednog iz ove velike karlovačke baseball obitelji na poziciji pitchera - prvi je odbacao njegov brat Damir, drugi nećak Ron, a treći sin Pavao. U napadu je, pak, na oduševljenje publike, Kruno Karin imao udarce u oba izlaska na palicu i tako zaista na sjajan način definitivno okončao igračku karijeru (ili?). 

Sama utakmica dugo je bila zanimljivija nego što se očekivalo - Medvednica je povela 2:0, Karlovčani preokrenuli na 7:2 - u tom razdoblju home run udarce imali su Phil Smith i Jose Herrera čiji je udarac završio na tračnicama pruge i sigurno je jedan od najdaljih home runova koje smo ikada vidjeli u Karlovcu. No, Zagrepčani su stisnuli, došli su do 9:9, ali u samoj završnici ipak nisu imali snage i Olimpija ih je napokon "slomila" za konačnih 19:9.

Druga utakmica igra se u nedjelju u 11 sati, također u Grabriku.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!