SPORT

ATLETSKI SPEKTAKL

Sve spremno za prvenstvo Hrvatske u atletici - glavna zvijezda trebao bi biti brončani sa SP i EP Filip Mihaljević

Sve spremno za prvenstvo Hrvatske u atletici - glavna zvijezda trebao bi biti brončani sa SP i EP Filip Mihaljević

Karlovac spreman dočekuje prvenstvo Hrvatske u atletici koje će se u subotu i nedjelju, 5. i 6. lipnja, održati na novouređenom Čavlekovom stadionu. Očekuje se sudjelovanje nekoliko stotina atletičara i atletičarki iz 30-ak hrvatskih klubova, a među njima bi moglo biti i nekoliko svjetskih zvijezda.

Prije svih bacač kugle Filip Mihaljević, brončani sa svjetskog i europskog dvoranskog prvenstva, koji je najavio dolazak u Karlovac, a u tu svrhu rade se i sitne modifikacije "kruga" za bacanje kugle u skladu s najvećim svjetskim mitinzima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Karlovac bi trebao doći i skakač u dalj Marko Čeko, sve redovitiji sudionik mitinga Dijamantne lige, a očekuje se dolazak i još nekoliko atletičara i atletičarki s vrsnim međunarodnim rezultatima poput visašice Ane Šimić i diskašice Marije Tolj. 

Dakako, svoje adute imaju i Karlovčani, pogotovo u praktički "paradnoj" disciplini karlovačkog kluba, utrci na 3000 metara sa zaprekama, popularnom steeplechaseu, u kojem AK Karlovac ima aktualne prvake Hrvatske - Brunu Belčića u muškoj i Helenu Valentić u ženskoj konkurenciji. Na dugim prugama puno se očekuje i od zagrebačkog pojačanja u karlovačkim redovima Tomislava Novosela, a nema sumnje kako će sve od sebe za što bolji rezultat pred domaćom publikom dati i brojni drugi domaći natjecatelji koji se imaju pravo nadati čak i odličju. 

U subotu program počinje u 16 sati bacanjem kladiva i skokom s motkom u ženskoj konkurenciji, a glavni program starta od 17 sati. U nedjelju u 17 sati program otvaraju kladivo i motka za muškarce, dok glavni program starta u 18 sati.

Neke od ključnih disciplina trebale bi biti muški dalj (subota u 17:30) i kugla (subota 19:15), a što se tiče onih od kojih najviše očekujemo od karlovačkih natjecatelja ženski steeplechase na rasporedu je u subotu u 19, a muški u nedjelju u 20 sati.

Dio programa održat će se i pod reflektorima, jer oba dana se završetak natjecanja očekuje negdje oko 21 sat.

Izdvojeno


Reci što misliš!