SPORT

ZIMSKE PRIPREME VESLAČA KORANE

U Školi veslanja više djece nego ikad prije a i djevojčica je puno više

U Školi veslanja više djece nego ikad prije a i djevojčica je puno više

Ovogodišnja veslačka sezona je završena ali to nikako ne znači i da su veslačice i veslači Veslačkog kluba Korane uzeli pauzu od treninga. Štoviše, nastavili su se pripremamati za sljedeću veslačku sezonu.

U Veslačkom domu na Dubovcu svakodnevno se radi, sve vrvi od aktivnosti, uglavnom se trenira na ergometrima kojih ima dosta, voze bicikle a u teretani vježbaju na razvoju snage. Subotom su u sportskoj dvorani „Mihajla Prezelja Mitile“ OŠ Dubovac gdje su se odmakli od tjednog suhog treninga na ergometrima i na spravama, haklaju košarku i mali nogomet. Nadgleda ih stručno oko trenera Abdulaha-Abija Selimovića koji je po struci kineziolog i koji isključivo radi s djecom u Školu veslanja. 

- S njim smo dobili dodatnu kvalitetu u radu s veslačicama i veslačima. On je uspio djecu zainteresirati čak i u ovom dijelu sezone koji je njima manje interesantan – naglašava Bruno Rogić, predsjednik VK Korana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za potrebe zimskog treninga treneri Korane napravili su reorganizaciju u Veslačkom domu gdje su skučeni s prostorom pa su opremili i teretanu u novom hangaru. Selekcionirali su djecu po grupama da bi mogli lakše i kvalitetnije raditi s njima i kako bi se svakom polazniku mogli posvetiti što više i svakako kvalitetnije s njima raditi. 
- Ne krijemo zadovoljstvo što ove godine u Školi veslanja imamo znatno više djece nego ikad prije a među kojima je jako puno djevojčica. To nas obvezuje na još ozbiljniji i stručniji rad s mladeži. Naš jedini profesionalni trener Zlatko Katušin uglavnom trenira regatne veslače juniore i seniore. Imamo tri licencirana trenera, pored Selimovića to je i Dario Šabić koji radi s regatnim veslačima kadetima, a već neko vrijeme se za licenciranog trenera uvodi Petar Nejak, sin nažalost pokojnoga Želimira Nejaka, jednog od ponajboljih veslača koje je Korana imala – kaže Bruno Rogić. 

Vremena su se promijenila i veslanje više nije sezonski sport. Tijekom zime imaju česte provjere na veslačkim ergometrima. Poznato je međutim i da je dobar rezultat na ergometru pretpostavka dobrog rezultata na vodi. Prema tome prvu provjeru KAveKAŠi imaju krajem studenoga i početkom prosinca na ergometrima. Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima na šest kilometara je krajem siječnja gdje će moći usporediti rezultate rada tijekom zimskog razdoblja. Nakon Zagreba početkom ožujka 2022. sudjeluju i na prvom službenom natjecanju u novoj godini koji je u kalendaru Međunarodne veslačke asocijacije (FISA). Radi se o Otvorenom prvenstvu Hrvatske na veslačkim ergometrima koje se održava u sportskoj dvorani na Zametu u Rijeci. 

Izdvojeno


Reci što misliš!