SPORT

WRC SPEKTAKL

Finac Kalle Rovanperä nakon 18 etapa vodstva izgubio sve u pretposljednjoj etapi, a onda briljantnom vožnjom ipak došao do pobjede

Finac Kalle Rovanperä nakon 18 etapa vodstva izgubio sve u pretposljednjoj etapi, a onda briljantnom vožnjom ipak došao do pobjede
Luka Stanzl/PIXSELL

Pobjednik WRC2 klase je Francuz Rossel, ispred Poljaka Kajetanowicza dobro nam poznatog s nedavnog karlovačkog rallyja.

Finac Kalle Rovanperä pobjednik je hrvatske postaje World Rally Championshipa - očekivano nakon svega što smo vidjeli u prva dva dana, ali završnica je ipak bila izuzetno uzbudljiva i dramatična. Nakon što je vodio od prve do osamnaeste etape, Finac je u pretposljednjoj nakon velike pogreške umalo propustio sve - Estonac Tänak prije posljednje etape preuzeo je vodstvo, doduše s tek 1,4 sekunde prednosti.

A, onda je u posljednjoj etapi Rovanperä zaista oduševio sve i iako nije imao gume pogodne za stazu od Zagorskih Sela do Kumrovca nevjerojatnom vožnjom premoćno osvojio etapu i vratio vodstvo, a time i konačnu pobjedu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tänak je drugi, a posljednje dvije etape donijele su i velike kikseve u borbi za treće mjesto. Prvo je Irac Breen u pretposljednjoj etapi izgubio gotovo sve šanse nakon velike pogreške, a onda je Belgijac Neuville u posljednjoj ostao bez gume, no ipak je uspio proći ciljem u vremenu dovoljnom da zadrži mjesto na postolju. 

Pobjednik WRC2 klase je Francuz Rossel, ispred Poljaka Kajetanowicza dobro nam poznatog s nedavnog karlovačkog rallyja te Finca Lindholma.

Legendarni Niko Pulić najbolji je Hrvat na 36. poziciji, a predstavnik Karlovačke županije Željko Magličić itekako ima razloga za zadovoljstvo - uspješno je okončao utrku koja je mnoge koštala konačnog plasmana i stigao do cilja posljednje etape zauzevši na kraju 56. mjesto, ispred Rumunja Opree. 

Izdvojeno


Reci što misliš!