SPORT

7 DANA NA 4 RIJEKE

Pedalina biciklijada za Dan državnosti, uspjeh karataša i stand by nogometaša i rukometaša

Pedalina biciklijada za Dan državnosti, uspjeh karataša i stand by nogometaša i rukometaša

Biciklističkim maratonom ‘Putovima 110. brigade’ održanog 30. svibnja na Dan državnosti prisjetili smo se na poginule pripadnike proslavljene Karlovačke 110. Brigade ZNG/HV. SRK Pedala Laganini je rijetka sportska udruga grada koja u svom programu organizira aktivnosti povodom naših blagdana i praznika.

Po kišnom vremenu odazvalo se dvadesetak najodvažnijih biciklista među kojima je bilo deset članova SRK Pedala Laganini. Prije odlaska sudionici maratona zapalili su lampion na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima na Turnju, a isto to su učinili i u Lasinji. 

Uoči Dana državnosti Mali Lošinj je bio domaćin sportskih susreta radnika poslovnih banaka Hrvatske i djelatnika FINA-e. Prošle godine Igre su obnovljene a ove godine održavaju se po 49. puta. Odazvao se oko 900-injak „bankara“ iz 16 banaka i FINA-e, a pridružila im se i HANFA. Godinama su iz Karlovačke banke u Karlovac donosili prva mjesta u mini-golfu, ponekad i u pikadu i krosu ... Prethodnih Igara u krosu se medaljom znala okititi i Vlatka Ivošević koja je i inače poklonica trčanja pa je i na ovogodišnjim Igrama zauzela 3. mjesto u „svojoj disciplini“ i za to zaslužila brončanu medalju. Ipak je najvažnije je sudjelovati i dati sve od sebe, iako osvojene medalje i pehari nisu za odbaciti. Jubilarne 50 Igre biti će održane sljedeće godine. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo da su prije dva tjedna na Lošinju održane i 14. Obrtničke sportske igre Hrvatske na kojima je kuglačka momčad obrtnika Karlovačke županije polučila povijesni uspjeh osvojivši prvo mjesto.  

KARATE

Karlovački turnir i Europsko seniorsko prvenstvo u karateu koje je održano u Turskoj trebao bi biti velik poticaj ovom sportu, kako u Hrvatskoj tako i u Karlovcu. Evo i zašto.

U sportskoj dvorani na Rakovcu održan je međunarodni karate turnir 17. Karlovac Open u organizaciji karlovačkog karate kluba. Odazvalo se 300 natjecatelja iz 40 klubova iz 3 države. Karlovački karataši nastupili su u 30 kategorija te s čak 11 bilo debitanata. Ukupno su osvojili 24 medalje - 6 zlatnih 7 srebrnih i 11 brončanih. Pripao im je pehar za osvojeno 2. mjesto u konkurenciji klubova. 

Hrvatski kartaši i karatašice postigli su sjajan uspjeh u turskom Gaziantepu. Hrvatska je samo u jednom danu osvojila 4 medalje - tri zlata i po jedno srebro i broncu. Ženska reprezentacija u borbama (Lea Vukoja, Mia Greta Zorko, Sadea Bećirović i Lucija Lesjak) s Goranom Romićem osvojili su naslov europskih prvakinja!  Anđelo Kvesić je u kategoriji iznad 84 kg u finalu bio bolji od Belgijca Luce Coste. Za Kvesića je ovo europsko zlato druga medalja s EP-a nakon bronce prije 3 godine u Španjolskoj. Drugo hrvatsko finale u muškoj konkurenciji bilo je ono do 84 kg u kojem je nastupao Varaždinac Enes Garibović. U Poreču prošle godine na EP bio je brončani. Sada je otišao i kategoriju i medalju više. Hrvatski dan medalja u Turskoj začinila je broncom Jelena Pehar (do 50 kg).

STAND BY

Završeno je prvenstvo u 3. HNL Središte. NK Karlovac 1919 završio je na 4. mjestu. Ništa od ulaska u novu jedinstvenu ligu. Ako NK Zagorec iz Krapine prođe kvalifikacije i osvoji 1. mjesto u novoj 1. HNL što je drugi rang, Karlovac 1919 tada sigurno ulazi u viši rang. Međutim, ako Krapinci ne uđu u novu Prvu ligu nejasno je kako bi karlovački plavo-bijeli mogli zaigrati u novoformiranoj ligi. U tom slučaju im jedino ostaje šansa da Hrvatski Dragovoljac ode u stečaj i ispadne u županijski rang, a to je gotovo pa nemoguće.

U prvoj kvalifikacijskoj utakmici za Paket24 Premijer ligu rukometaši Karlovca izgubili su na domaćem parketu od Metković Mehanike rezultatom i tako maksimalno smanjili izglede za ostanak u Premijer ligi. Uzvrat je ovaj vikend u Metkoviću kamo karlovački rukometaši odlaze s minusom od 2 gola i gdje imaju minimalne šanse za prolaz.  Ali, čuda se događaju pa pričekajmo zato posljednji sučev zvižduk. 

Zaključimo kako su nogometaši i rukometaši na stand by, na čekanju, pa zasad tek toliko u ovoj kolumni o njihovom „uspjehu“. 

Završeno je prvenstvo u 2. Županijskoj nogometnoj ligi a naslov je odnijela momčad NK Oštarije nakon uvjerljive 10:0 pobjede nad posljednjim Šišljavićem. Od jeseni će igrati 1. Županijsku nogometnu ligu. Odigrane su utakmice i pretposljednjeg 26. kola u Prvoj ligi gdje će se odluka o prvaku pasti u posljednjem kolu koje se igra u nedjelju 5. lipnja.

Izdvojeno


Reci što misliš!