SPORT

7 DANA NA 4 RIJEKE

Kakav tjedan hrvatskog sporta!

Kakav tjedan hrvatskog sporta!

Nevjerojatan je bio prošli sportski vikend. Hrvatski sportaši, atletičari i veslači, postigli su zapažen uspjeh u Münchenu, mlada karlovačka atletičarka u Poljskoj, a dugoreška iskusna stolnotenisačica u dresu reprezentacije igra kao u svojim najboljim danima. Nogometaši u subotu igraju generalku prije početka natjecanja u rangu koji je za stepenicu niže od dosadašnje, a s pripremama su započeli i rukometaši povratnici u Prvu ligu ...

HRVATSKA SENZACIJA U MÜNCHENU Sandra Perković osvojila je šesti put zaredom naslov europske prvakinje! U finalu bacanja diska na EP-u u atletici u Münchenu slavila je hicem 67,95 metara ispred domaće predstavnice Kristin Pudenz (67,87 m).

Hrvatski rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević osvojio je naslov europskog prvaka na natjecanju u Münchenu, gdje je do zlata stigao hicem od 21,88 metra koji je izveo u posljednjoj seriji izjednačenog natjecanja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U maratonskoj utrci sjajna Matea Parlov Koštro osvojila je srebrnu medalju, ukupno 11. medalju za hrvatsku atletiku na Europskim prvenstvima i naravno prvu u maratonu. Završila je na 2. mjestu u vremenu 2:28:42 samo 6 sekundi iza pobjednice Aleksandre Lisowske. Prva je to trkačka medalja za Hrvatsku još od bronce Branka Zorka 1994. u Helsinkiju. 

NEPOBJEDIVA BRAĆA Valent i Martin Sinković ponovno su pokorili konkurenciju i došli do 32. pobjede u nizu kojom su si osigurali 6. zlatnu medalju na Europskim prvenstvima, uz to imaju i dvije srebrne, a ovo im je ujedno i 19. medalja na velikim natjecanjima. Sinkovići su do svoje nove europske medalje stigli s vremenom 6:35.93. Od 2010. na svakom velikom natjecanju na kojem su nastupili, bile to OI, SP ili EP, osvojili su medalju. Niz koji traje 13 godina. Odličja su osvajali u tri discipline, ali ono što je puno važnije u dva različita načina veslanja - u rimenu (veslač ima jedno veslo) i skulu (veslač ima dva vesla). Nitko ne sumnja kao će već idući mjesec, na Svjetskom prvenstvu u Račicama, slaviti i jubilarno 20. odličje.

DUGOREŠANKA IVANA MALOBABIĆ  Hana Arapović i Dugorešanka Ivana Malobabić, članica varaždinskog stolnoteniskog kluba i hrvatske reprezentacije osvojile su prvo mjesto u svojim kvalifikacijskim skupinama i tako osigurale su glavni ždrijeb Europskog prvenstva u Münchenu.

KARLOVČANKA LUCIJA MARINKOVIĆ U poljskom Krakowu je od 11. do 15. kolovoza 2022. održan je festival atletike Unlimited games. Sudjelovalo je 10 država iz Europe a svaku državu predstavljalo je 5 mlađih kadetkinja i 5 mlađih kadeta.  Na festivalu su nastupile i mlade članice karlovačkog AK KA-tima, Nina Malobabić i Lucija Marinković.  Lucija Marinković je trčala odlično 300 metara. Bila je najbolja od svih pet atletičarki iz Hrvatske i peta apsolutno od svih 50 natjecateljica iz 10 zemalja, te je postigla treće najbolje vrijeme. čak i od muških članova hrvatske reprezentacije.

MORALNA OSTAVKA Posljednju pripremnu utakmici prije početka prvenstva, takozvanu generalku, igraju karlovački plavo-bijeli nogometaši u subotu u Donjoj Lomnici. Želju za igranjem u jedinstvenoj ligi nije kim se ostvarila pa je predsjednik Matija Furač iz moralnih razloga podnio ostavku, što mu je u svakom slučaju plus u odnosu na minus kako je u svom mandatu vodio karlovački klub. Treneru Igoru Pamiću nije palo na pamet da bi i on trebao podnijeti ostavku jer je njegova momčad podbacila. Ali zato ćemo se u nastavku prvenstva naslušati hvalospjeva i ambicioznih izjava trenera o povratku u, za karlovački klub u elitni razred. Do daljnjega ćemo ih gledati gdje se nadmeću s momčadima iz mjesta koje ne možeš naći niti na vojnim topografskim kartama. Pa u tom bi rangu i domaći jeftiniji a ništa lošiji trener od aktualnog mogao, biti prvak. 

ZAPOČELI S PRIPREMAMA Rukometaši Karlovca započeli su jučer pripreme bez novog glavnog trenera za kojim je novi predsjednik Stipe Smojver u potrazi već dva tjedna. Zato je prozivku održao stari-novi trenerski duet Tatjana Rašić-Miodrag Višnić. Klub su napustila sva tri vratara, Antonio Glumac, Luka Prezelj i Mateo Radočaj a pristupila su im nova dva golmana; Matija Loparac iz Crikvenice,a branio je za riječke klubove Zamet i Kozalu te iz Zagreba Matej Kajba, sin nekadašnjeg fizioterapeuta hrvatske reprezentacije. Planiraju dovesti i jednog vanjskog igrača.

S pripremama su sinoć započele i rukometašice karlovačke škole rukometa. Za razliku od predsjednika Smojvera, predsjednica Škole Tatjana Rašić koja sjedi na dvije stolice jer je i trenerica seniorske ekipe HRK Karlovac, ima puno više razloga za zadovoljstvo u Školi nego u Klubu jer se u ekipu trenera Dražena Keče vratila Kristina Vuković a s njom bi to mogla biti jedna sasvim drugačija čija ekipa od prošlogodišnje.  

DORIS BARIĆ Namjeravala je dres „objesiti o klin“, odustati od aktivnog igranja, no onda je najbolja karlovačka odbojkašica u prošloj superligaškoj sezoni, Zagrepčanka Doris Barić, u dogovoru s agilnim predsjednikom ŽOK Karlovac Đukom Batinićem ipak odlučila još jednu sezonu ostati u Karlovcu. Ovo je zasigurno najbolja vijest za karlovačku žensku odbojkašku ekipu, trenera Gorana Zeca i dakako poklonike odbojke u gradu na 8 obala. 

USPJEH ZA POVIJEST HRVATSKOG ŽENSKOG BOKSA I za kraj sport koji je u Karlovcu u povojima a na sreću u Hrvatskoj je sve bolji. Hrvatski ženski boks već sada, nakon samo tri dana borbi na Europskom kadetskom prvenstvu u Erzurumu (Turska), postigao je fantastičan uspjeh za povijest! Ana Jukičić odlična protiv Talijanke, a Ademi Gaši prekidom izborio borbu za odličje. Osigurane tri medalje na EP-u spadaju među povijesne uspjehe našeg ženskog boksa! Pokazuju se plodovi odličnog rada s djevojkama u klubovima i pune podrške  Hrvatskog boksačkog saveza ženskom boksu u kojem je Nikolina Čačić utrla put uspjeha na najvećoj sceni osvajanjem titula europske i svjetske viceprvakinje u mlađim seniorkama, plasmanom na Olimpijske igre i titulom europske doprvakinje ove godine na EP-u U-22 u Poreču!

Izdvojeno


Reci što misliš!