SPORT

MAČEVANJE

Vrlo dobar nastup Antonia Gojaka na Svjetskom mačevalačkom kupu u Nizozemskoj, nastupili i Prpić i Mravunac

Vrlo dobar nastup Antonia Gojaka na Svjetskom mačevalačkom kupu u Nizozemskoj, nastupili i Prpić i Mravunac

Trojica karlovačkih mačevalaca nastupili su na Svjetskom seniorskom kupu u floretu u nizozemskom gradu Amstelveenu. Ovo je po prvi puta da su za karlovački klub nastupilia čak trojica seniora na ovako velikom i jakom natjecanju, na kojemu je nastupilo ukupno 110 boraca, iz 24 različite zemlje, sa svih kontinenata.

Najbolji rezultat ostvario je Antonio Gojak, koji je ostvario čak pet pobjeda u grupnoj fazi natjecanja protiv reprezentativaca Njemačke, Danske, Ukrajine i dva Nizozemca, uz samo jedan poraz od poljskog predstavnika, koji je kasnije bio i pobjednik Svjetskog kupa. Time je bio slobodan u prvom eliminacijskom krugu i izravno ušao među 64 najbolja natjecatelja, gdje je poražen od predstavnika Maroka 15-9 i završio natjecanje na vrlo solidnom 38. mjestu od 110 sudionika 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nažalost, Sven Prpić i Anton Mravunac nisu uspjeli proći grupnu fazu natjecanja, a treba napomenuti da je kao trener reprezentacije u Nizozemskoj bio i trener karlovačkog kluba Krešimir Profozić.

Već predstojećeg vikenda karlovačke borce očekuje nova etapa Svjetskog kupa i to domaća, u Zagrebu, na tradicionalnom Zagreb Golden Foilu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!