SPORT

KIKS ZA KRAJ

Karlovački bejzbolaši neočekivano tek treći u kupu - prvu titulu u povijesti uzeli igrači varaždinske Vindije

Karlovački bejzbolaši neočekivano tek treći u kupu - prvu titulu u povijesti uzeli igrači varaždinske Vindije

Ona najvažnija titula - naslov državnog prvaka - opet je u rukama karlovačkih bejzbolaša, Hrvatski baseball savez zaslužuje itekakve kritike za izuzetno neozbiljan pristup finalu Hrvatskog kupa za koji se do posljednjeg trena nije znalo hoće li se, kada i gdje odigrati - ali ništa od toga ne znači da plasman Karlovčana nije objektivno veliki kiks.

Dakako, nećemo im previše zamjeriti, jer i to je dio sporta, ali u kaotičnoj kup završnici koju su na kraju igrale samo tri ekipe bili su - posljednji treći. Splićani su otkazali nastup pa se igralo čudnim sustavom u kojem su tri ekipe igrale svako sa svakim, a potom dvije najbolje još jednu utakmicu finala. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Neočekivano su u tom trokutu najlošiji ispali Karlovčani, koji su u prvom susretu svladali domaći Zagreb sa 4:2, a kako su Zagrepčani sa 12:6 bili bolji od varaždinske Vindije to je Karlovčanima odgovarao i poraz do tri boda razlike da zaigraju u finalu. Međutim, u napadački vjerojatno najlošijoj utakmici u zadnjih nekoliko sezona bili su potpuno nemoćni i Vindija je sa 4:0 izborila finale sa Zagrepčanima.

A, onda su otišli i korak dalje i, što ljubitelje baseballa zasigurno raduje neovisno o navijačkim simpatijama - napokon došli i do titule. Svladali su Zagrepčane u finalnom susretu sa 7:3 i tako po prvi puta u klupskoj povijesti osvojili jedan trofej, iako su već dvadesetak godina uvijek tu negdje blizu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!