SPORT

SVI NA TRIBINE

U subotu opet veliki derbi, ali sada rukometni - Karlovčani protiv Buzeta mogu praktički osigurati Premijer ligu!

U subotu opet veliki derbi, ali sada rukometni - Karlovčani protiv Buzeta mogu praktički osigurati Premijer ligu!

Prošle subote uživali smo u velikom derbiju Superlige i još jednom sjajnom nastupu naših odbojkašica, a predstojeće očekuje nas još jedan veliki derbi, ali sada - rukometni!

Rukometaši Karlovca, koliko god da je mrvicu nezahvalno svoditi račune već nakon dva kola proljetnog dijela prvenstva, uistinu ove subote imaju svojevrsnu meč loptu za brzinski povratak u Premijer ligu. Naime, u subotu u 18 sati u ŠSD Mladost, gostuje momčad Buzeta, jedini preostali ozbiljni konkurent Karlovčana za povratak u društvo najboljih. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon 12 odigranih kola Karlovac je prvi sa 22 boda, Buzet je drugi sa 18, a svi ostali daleko su iza ova dva kluba. Pritom, Karlovac je slavio i u prvom dijelu prvenstva u Buzetu pa je jasno da bi subotnja pobjeda praktički značila da je obavljeno 99% posla kada je u pitanju jedini cilj u ovoj sezoni, odnosno osvajanje prvog mjesta. Pobjeda bi značila da Karlovac ima velikih šest bodova prednosti i bolji međusobni omjer, tako da bi u preostalih devet kola Istrijani trebali osvojiti čak sedam bodova više od Karlovca, a to je gotovo nemoguće uzevši u obzir da Karlovac ove godine ima samo jedan jedini poraz i 11 pobjeda. 

Ako smo se već bacili u kalkulacije spomenimo da bi u ovakvim okolnostima Karlovcu odgovarao čak i neriješen rezultat, jer prednost bi i dalje ostala osjetna, a dogodi li se eventualni poraz onda treba imati na umu da su naši rukometaši u Buzetu slavili sa 31:26 pa bi ih i poraz s manje od pet razlike ostavljao još uvijek u određenoj prednosti pred Buzećanima, iako bi se u tom slučaju, dakako, do kraja prvenstva vodila velika borba za svaki bod.

U svakom slučaju, vrijedi u subotu u 18 sati rezervirati vrijeme za dolazak na tribine i podršku karlovačkim rukometašima u, nije pretjerano reći - utakmici sezone.

Izdvojeno


Reci što misliš!