SPORT

DVIJE MEČ LOPTE

Odbojkašice Kelteksa nakon sjajnog prvog seta neočekivano poražene od Vukovarki - ipak, i dalje sve imaju u svojim rukama

Odbojkašice Kelteksa nakon sjajnog prvog seta neočekivano poražene od Vukovarki - ipak, i dalje sve imaju u svojim rukama

Karlovačke odbojkašice i prije susreta s Vukovarkama u 20. kolu Superlige znale su da imaju tri "meč lopte" za osiguravanje željene - medalje. Odnosno, drugim riječima, za osiguravanje jedne od prve tri pozicije u Superligi. Naime, jedna od dvije ekipe s kojima će Karlovčanke do kraja sezone voditi borbu za drugo i treće mjesto, Marina Kaštela neočekivano je na svom parketu poražena od splitskih Brda, čime je postalo jasno da Kelteksu treba samo jedna pobjeda iz posljednja tri kola pa da osigura barem treće mjesto na ljestvici na kraju sezone.

I počele su naše odbojkašice sjajno, u odličnom prvom setu "pomele" su Vukovarke sa 25:15, međutim nisu nastavile u istom ritmu. Nakon toga odigrale su vjerojatno najlošiju utakmicu sezone - no, i to je sport! Ipak, šteta, jer opet su imale i lijepu podršku s tribina, no jednostavno nisu nalazile rješenja za raspoložene gošće. U drugom setu još je i bilo nekakvih dvojbi (22:25), no u trećem i četvrtom igračice Enne Vukovar bile su izuzetno uvjerljive (19:25, 15:25) i više nego zasluženo došle do tri boda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Karlovčanke su i dalje druge, no Dinamo ih je dostigao po broju pobjeda, a Marina Kaštela i dalje zaostaje jednu pobjedu za našim djevojkama. U sljedećem kolu odbojkašice Kelteksa gostuju upravo kod ekipe Brda koja je u svojoj grčevitoj borbi za ostanak danas šokirala Kaštelanke, a potom u zadnjem kolu dočekuju - Marinu Kaštela. Dvije, dakle, nesumnjivo teške i izazovne utakmice, iz kojih će jedna pobjeda biti dovoljna za željeno, a to je - barem treće mjesto na kraju sezone. Ta jedna pobjeda gotovo sigurno bi bila dovoljna i za drugo mjesto, ne iznenadi li Dinamo u posljednjem kolu dosad neporaženu Mladost, što bi ipak bila poprilična senzacija odigraju li "mladostašice" ozbiljno.

No, korak po korak. Današnja utakmica bila je za zaborav, a da se nisu prerano opustile i zadovoljile postignutim, naše djevojke mogu pokazati i dokazati već narednog vikenda!

 

Izdvojeno


Reci što misliš!