SPORT

DERBI ZAČELJA

Utakmica sezone! Karlovački rukometaši u subotu u 18 sati dočekuju KTC u jednom od presudnih ogleda za ostanak u Premijer ligi

Utakmica sezone! Karlovački rukometaši u subotu u 18 sati dočekuju KTC u jednom od presudnih ogleda za ostanak u Premijer ligi

Pred nama je vjerojatno utakmica sezone! U pretposljednjem kolu Premijer lige rukometaši Karlovca ove subote dočekuju križevački KTC u grčevitoj borbi za ostanak u društvu najboljih, u kojoj je praktički cijela Liga za ostanak.

Dva kola prije kraja, naime, jasna je samo jedna stvar - Ribola Kaštela ispada iz Premijer lige, a od ostalih 9 klubova još nitko nije posve miran. Istina, Gorica i Trogir ipak mogu malo lakše disati, no ni oni još nisu matematički osigurali ostanak, a svi ostali su u totalnom "kaosu" - Osijek, Dubrava, Rudar, KTC i Karlovac, svi sa po 17 bodova, Metković koji ima tek jedan više i Moslavina koja ima dva manje, svi će u posljednja dva kola tražiti barem kvalifikacije za ostanak (u koje odlaze sedmoplasirani i osmoplasirani), a pritom se nadati i takvom raspletu u kojem će izboriti barem šesto mjesto i izravan ostanak u Premijer ligi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što se Karlovčana tiče stvari su jasne - u subotnjoj utakmici, u 18 sati u dvorani OŠ Grabrik (!) jednostavno moraju pobijediti Križevčane. To je apsolutni imperativ, jer bez pobjede u ovom susretu teško je očekivati i kvalifikacije. Ako se, pak, pruži prigoda vrebat će domaći i eventualnih +5 koji mogu biti itekako značajni u konačnom raspletu u kojem je moguće da i 5-6 klubova ima isti broj bodova, a bolji međusobni omjer u svakoj će kombinaciji puno značiti. Dakako, to je ipak u ovom trenutku daleko u "zapećku" razmišljanja, jer najvažnije je pod svaku cijenu dobiti pa makar s jednim pogotkom razlike.

Dani obrtništva pohvalna su i vrijedna manifestacija, no iznimno je nespretno, da ne kažemo i neozbiljno, da se održavaju u vrijeme završnih sportskih borbi i zauzimaju ŠSD Mladost na cijeli vikend. Rukometaši su, eto, u velikoj borbi za ostanak, moglo se dogoditi i da karlovačke odbojkašice upravo igraju finale prvenstva države, u svakom slučaju nadamo se da će netko o tome razmišljati sljedeće godine, jer nema niti jednog razloga da Dani obrtništva ne budu u terminu u kojem nema sportskih zbivanja.

No, s druge strane, ne mora to nužno biti loše. Neće dvorana OŠ Grabrik biti pravi domaći teren rukometašima Karlovca, no poznaju je svakako bolje nego Križevčani, a ujedno će vjerojatno donijeti i bučniju i vatreniju atmosferu nego ŠSD Mladost. Bili su u sličnoj situaciji rukometaši Karlovca 2018. kada su također vrlo važnu utakmicu protiv zagrebačkog Metalca morali igrati u Grabriku i tada su bili uspješni i slavili sa 39:30 u sjajnoj atmosferi. Neka se ponovi - i atmosfera i konačna pobjeda!

Izdvojeno


Reci što misliš!