KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 DANA NA 4 RIJEKE: Nakon HOO-a, SN-a i Večernjaka, i KŠZ će 24. siječnja proglasiti laureate karlovačkog sporta

7 DANA NA 4 RIJEKE: Nakon HOO-a, SN-a i Večernjaka, i KŠZ će 24.
siječnja proglasiti laureate karlovačkog sporta

U godini koja je sad već iza nas krovna sportska asocijacija u Hrvatskoj, Hrvatski olimpijski odbor (HOO), te SN-ov izbor najboljih u sportu Hrvatske za kojega mnogi kažu da je najrelevantniji izbor, proglasili su najbolje pojedince i klubove za 2019. godinu. Večernjakov izbor je pak izabrao najboljeg nogometaša Hrvatske za prošlu godinu. Najbolje su pojedince, poput Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) izabrali i neki strukovni savezi itd. Karlovačka športska (KŠZ) zajednica biti će prva gradska sportska institucija u Karlovačkoj županiji koja će izabrati laureate svoga sporta. Dogodit će se to 24. siječnja 2020. godine u Gradskom kazalištu Zorin dom. Nakon Karlovca uslijedit će proglašenja i u ostala četiri županijska grada – Dugoj Resi, Ogulinu, Slunju i Ozlju.

KARLOVAČKI IZBOR

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Laureati sporta grada Karlovca biti će proglašeni 24. siječnja 2020. godine na svečanosti u Gradskom kazalištu Zorin dom. Najbolje će izabrati glasovi članova Skupštine i Nadzornog odbora KŠZ i pet sportskih novinara karlovačkih redakcija, a po izboru Sekcije HZSN Karlovac. Glasači će do 20. siječnja trebati vratiti glasačke listiće u kancelariju KŠZ na adresu Rakovac 1, sa sjedištem na drugom katu u Školske sportske dvorane (ŠSD). Upravni odbor KŠZ će se sastati 13. siječnja 2020. da bi na prijedlog Povjerenstva donio konačnu odluku o najboljima u sportu Karlovca za 2019. godinu. Isto tako, Upravni odbor na prijedlog svojih članica (udruga) donosi odluke o tome tko će primiti priznanje za sportsku nadu godine, sportskog djelatnika godine i tko će zaslužiti KŠZ-ovu Nagradu za dugogodišnji rad u sportu (životno djelo).

LAUREATI SPORTA U ANKETI HOO-a

Krovna udruga hrvatskog sporta proglasila je i nagradila laureate sporta u 2019. Po osmi put zaredom (od 2012. do 2019.) najuspješnija sportašica je atletska diva Sandra Perković, osvajačica svjetske bronce na SP-u u Dohi. Drugi put u posljednje tri godine kao sportaš godine pridružio joj se gimnastičar Tin Srbić, koji se na SP-u u Stuttgartu okitio srebrom na preči. Hrvatska vaterpolska reprezentacija deveti put su momčad godine u HOO-ovu izboru, ovaj put za osvojenu svjetsku broncu. Hrvatske kuglačice u svibnju su postale svjetske prvakinje i zasluženo su ponijele naslov najuspješnije ženske ekipe u 2019. godini. Poput vaterpolista, deveti put, od ukupno 10 izbora, laureati u HOO-ovu izboru su i braća Sinković, europski i svjetski prvaci te najbolja svjetska veslačka posada u 2019. godini.

SN-ov 68. IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA HRVATSKE

Proglašeni su najbolji sportaši u 2019. prema izboru u 68. anketi SN. Najveće je to priznanje za postignuće u jednoj kalendarskoj godini. Sudjelovalo je 290 sportskih novinara iz 55 redakcija iz cijele Hrvatske, među kojima je i 6 od 14 novinara iz redakcija Karlovačke županije dalo svoje glasove.

Sportaš godine za 2019. je gimnastičar Tin Srbić, sportašica atletičarka (disk) Sandra Perković. Ekipa godine je ženska reprezentacija u samostrelu. Za momčad godine proglašeni su veslači Valent i Martin Sinković. Najbolji mladi sportaš godine je plivač Franko Grgić, svjetski juniorski prvak na 1500 i 800 metara i svjetski juniorski rekorder na 1500. Sportska osoba godine je Nenad Bjelica, trener GNK Dinamo. Nagrada za fair play godine pripala je posadi reli Dakar – Danielu Šaškinu i Saši Bitermanu.

VEČERNJAKOV IZBOR

Večernjakov nogometaš godine najprestižniji je izbor najboljih nogometnih pojedinaca još iz vremena bivše Jugoslavije. U ovoj anketi, koju je pokrenuo bivši urednik, doajen sportskoga novinarstva Darko Draženović (1944.-2015.), oduvijek su vladali najviši kriteriji, jer je žiri sačinjen od bivših reprezentativaca. Lukina veličina u ovogodišnjoj Večernjakovoj pobjedi, nagradi za nogometaša 2019. godine, očitovala se u činjenici da s Real Madridom nije osvojio niti jedan trofej, a s Hrvatskom nije nastupio na velikom natjecanju. I opet za žiri VL nije bilo dvojbe, opet je bio najbolji od najboljih. Modrića nisu uljuljale silne nagrade, samo su ga motivirale da opet bude - najbolji!

Izdvojeno


Reci što misliš!