KULTURA

Karlovačkom pjesniku Željku Mavretiću nagrada za najbolju zbirku poezije za djecu i mlade, predstavljanje u ponedjeljak u knjižnici

Karlovačkom pjesniku Željku Mavretiću nagrada za najbolju zbirku
poezije za djecu i mlade, predstavljanje u ponedjeljak u knjižnici

Na Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića u ponedjeljak u 10 sati bit će predstavljena zbirka pjesama karlovačkog pjesnika Željka Mavretića "Nije za zmajeve nebo cijelo". Upravo za ovu zbirku Mavretić je dobio veliko priznanje - književnu nagradu "Kitica" za najbolju zbirku poezije za djecu i mlade 2019. godine na natječaju koji je organiziralo Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Silvija Šesto, predsjednica HDKDM-a, Boris Nazansky, prošlogodišnji pobjednik Kitice i Snježana Babić Višnjić, potpredsjednica i urednica izdanja HDKDM-a, jednoglasno je odlučilo da upravo zbirka “Nije za zmajeve nebo cijelo” sadrži ono nešto što će potaknuti najmlađe da je rado čitaju i još radije recitiraju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ovoj zbirci pjesama, namijenjenoj djeci osnovnoškolske dobi, autor kroz rime i pjesničke slike dočarava duh djetinjstva i zaigranosti. Knjiga je podijeljena u tri cjeline – Raspored sati, Ljubavne rime i Kad me pogleda. Autorica ilustracija je Vanda Čižmek.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!